Vágólapra másolva!
A Washingtont erősítő Gilbert Arenas 60 pontot szórt a Los Angeles Lakers otthonában lejátszott,  hosszabbításos mérkőzésen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A ráadásban megszakítás nélkül 14 pontot dobó kiválóság öt triplát süllyesztett el a hazai gyűrűben, 27-ből 21 büntetőt értékesített, ráadásul 8-8 lepattanó és gólpassz is a neve mellé került. Az előző klubrekordot Earl Malone tartotta 1968 februárja óta 56 ponttal, amelyet - még a jogelőd Baltimore Bullets színeiben - ugyancsak a Lakersnek dobott, szintén hosszabbításos meccsen. A vesztes kaliforniaiak dobógépe, Kobe Bryant ezúttal "csak" 45 pontig jutott.

A Staples Center néhány órával korábbi találkozóján a Los Angeles Clippers is nagy csatában kapott ki a sérült Tracy McGradyt nélkülöző Houstontól, melyben Jao Ming 32 ponttal és 10 lepattanóval zárt.

Torontóban egy nagy esés után nyakmerevítőben vitték le a pályáról Jose Calderont, a Raptors spanyol világbajnokát, de utólag kiderült, hogy néhány zúzódással megúszta az ijesztő közjátékot.

Eredmények:
Toronto Raptors - Golden State Warriors 120-115
Indiana Pacers - Utah Jazz 94-104
Los Angeles Clippers - Houston Rockets 103-108
Detroit Pistons - Seattle SuperSonics 97-93
Los Angeles Lakers - Washington Wizards 141-147 - hosszabbítás után