Vágólapra másolva!
Pittsburgh Pirates baseballcsapata 2000-ben draftolta Christopher Ryan Youngot, akin anélkül adtak túl két évvel később, hogy akár egy meccsen is játszatták volna. Vasárnap már San Diego-iként tért vissza Young Pittsburgh-be, és pillanatnyi kétséget sem hagyott afelől, hogy a "Kalózok" vezetői alaposan melléfogtak elbocsátásával...

2000-ben a draft harmadik körében szerződtette a Pirates az akkor 21 éves Youngot, aki amellett, hogy ígéretes dobótehetségnek számított, komoly sportkötődésekkel is rendelkezett. Középiskolás korában nem csak baseballtudásával tűnt ki, hanem a gimnázium kosárcsapatában több mint 1000 pontot, 500 lepattanót és 200 blokkot jegyzett. Ráadásul a feleségének a nagyapjáról nevezték el az NHL (Észak-Amerikai Jégkorong Liga) egykori Patrick Divízióját.

A hivatásos baseball-pályafutása azonban törést szenvedett Pittsburgh-ben. A Pirates farmcsapatainál eltöltött két év után elcserélték a Montreallal egy Matt Herges nevű felváltó dobóra, akire aztán szintén nem tartott igényt a Pittsburgh. "Nem dob elég erősen, és túl nagy projekt lenne Major League dobót faragni belőle", szóltak az érvek Young elbocsátása mellett.

"Egy kicsit meglepett, hogy rögtön túladtak azon a srácon is, akire engem cseréltek." - emlékezett vissza csalódására a maga visszafogott módján az immár a San Diego mezében játszó 27 éves Young, aki tegnap elegáns elégtételt vett a sérelmeiért: nyolc játékrész alatt egyetlen pontot sem és mindössze két ütést engedélyezett egykori klubjának.

Young sorozatban másodszor hallgatatta el az ellenfél ütőit. Legutóbbi meccsén a Colorado Rockies támadói mondtak csődöt ellene. Ők is nulla pontig és mindössze egy ütésig jutottak nyolc játékrész alatt. "Remek munkát végzett megint. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy kétszer egymás után ilyen teljesítményt nyújtott." - dicsérte dobóját Bruce Bochy, a Padres edzője.

Pittsburgh Pirates - San Diego Padres 0-1

csapat

1

2

3

4

5

6

7

8

9

pont

ütés

hiba

San Diego

0

0

1

0

0

0

0

0

0

1

9

0

Pittsburgh

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

2

0



Győztes dobó: Christopher Young (5-3)
Vesztes dobó: Victor Santos (3-6)

Christopher Young fantasztikus hete

ellenfél

W

L

IP

H

R

BB

SO

május 30.

Colorado Rockies

1

0

8.0

1

0

2

8

június 4.

Pittsburgh Pirates

1

0

8.0

2

0

1

4



Rövidítések: W = győzelem, L = vereség, IP = dobott játékrészek (inningek száma), H = engedélyezett ütések, R = engedélyezett pontok, BB = séta (pontatlan dobásai révén az ütőjátékos "kisétálhat" az egyes base-ra), SO = strike out.

Presstige Média