Társoldalunk:

A Detroit megragadta az utolsó lehetőséget

2006.06.01. 8:17

A Detroit Pistons belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba, és hazai pályán 91-78-ra legyőzte a Miami Heatet az NBA Keleti főcsoportdöntőjének ötödik mérkőzésén, ezzel 3-2-re szépített a párharcban.

Keleti főcsoport, döntő, 5. mérkőzés:
Detroit Pistons - Miami Heat 91-78 (25-20, 22-23, 26-22, 18-13)
legjobb dobók:
T. Prince 29, C. Billups 17 (10 gólpassz), R. Hamilton 16 (10 lepattanó), illetve  D. Wade 23, S. O'Neal 19, U. Haslem 10 (10 lep.)
az állás: 3-2 a Miami javára

A Pistons hőse Tayshaun Prince volt, aki élete legjobb rájátszásbeli teljesítményét nyújtotta, 29 pontot szerzett, és ezzel megadta a lehetőséget csapatának, hogy kiharcolja a nagydöntőbe jutást, ami azért így is elég húzós feladat, mert előbb nyerni kéne Miamiban, majd odahaza.

Prince a Heat elleni párharc második meccsét másolta, akkor is remekelt, és akkor is diadalra vezette a csapatot, amihez azért kellettek a többiek is, akik főleg védekezésben kapták össze magukat. Ezt jól példázza, hogy a floridaiak csak 13 pontot kapartak össze az utolsó negyedben, igaz, így is feljöttek 79-76-ra 5 perccel a vége előtt, aztán Prince egy triplával megduplázta az előnyt, és ezzel a győzelmi ösvényre terelte a gárdát.

Shaq O'Neal duplája volt az utolsó vendégkosár a meccsen, a hajrában aztán pontosan dobálták a büntetőt a hazaiak, akik egész meccsen magabiztosak voltak a büntetővonalról, 26 kísérletből 23 sikeresnek bizonyult. Shaq ellenben hozta a szokásos formáját ebben a kategóriában, húsz büntetőből csak hatot sikerült a helyére küldenie, ráadásul a 16 labdaeladás is brutális mutató, ennek ellenére 19 ponttal zárt.

A Heat játékosai magabiztosan nyilatkoztak a meccs után, hiszen továbbra is ők vannak kényelmes helyzetben, ha hozzák a hatodik meccset odahaza, akkor a klub története során először készülhetnek a nagydöntőre.

[origo]

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK