Vágólapra másolva!
Tim Duncan, az NBA-ben címvédő San Antonio Spurs centere jelezte, nem vesz részt a 2008-as pekingi olimpián.

A legutóbbi nagydöntő legértékesebb játékosának választott sztár ügynökén keresztül értesítette döntéséről Jerry Colangelót, az amerikai válogatott vezetőjét. Azt azonban nem lehet tudni, hogy miért nem akar tagja lenni a nemzeti együttesnek. Colangelo újságíróknak elmondta, hogy már 18 játékossal tárgyalt, de Duncan az első, aki kategorikusan nemet mondott neki.

A háromszoros bajnok Duncannek, aki így az idei világbajnokságról is lemarad, valószínűleg az nem tetszett, hogy a legutóbbi világversenyeken csúnyán leszerepelt csapat vezetői úgy döntöttek, a számításba vett játékosoknak hároméves kötelezettségvállalást kell aláírniuk a szövetséggel. E szerint a keret tagjainak az idei, valamint a jövő nyáron is közös edzőtáborba kell vonulniuk és szerepelniük kell a felkészülési meccseken.

Colangelo úgy nyilatkozott, hogy többek között Allen Iverson (Philadelphia 76ers) első szóra beleegyezett a feltételekbe, míg például Shaquille O'Neal azt ígérte neki, hogy gondolkodik az ajánlaton.

Duncan tagja volt a tavalyi játékokon harmadik helyen végzett válogatottnak, míg a 2000-es olimpiára sérülés miatt nem tudott elmenni.

A legutóbbi NBA-játéknap eredményei:
Washington Wizards - Boston Celtics 103-102
Orlandao Magic - Charlotte Bobcats 108-92
Atlanta Hawks - New Orleans Hornets 101-93
Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 96-88
Detroit Pistons - Utah Jazz 90-94 - hosszabbítás után
Chicago Bulls - Memphis Grizzlies 111-82
Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 83-79
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 91-86
Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 109-112