Vágólapra másolva!
Csak vendégsikereket hozott az NHL legutóbbi játéknapja. Az eddig egyaránt szerény teljesítményt nyújtott Washington Capitals és Boston Bruins csatájából utóbbi jött ki győztesen, igaz, csupán a hosszabbításban tudta a maga javára fordítani a találkozót Brad Stuart góljával. Pittsburghben is túlóráztak a csapatok, s a vendég Toronto Maple Leafs végül 3-2-re nyert. A győzelemben oroszlánrészt vállalt a kanadai együttes kapitánya, a svéd Mats Sundin, aki egy góllal és két gólpasszal segítette a gárdát.

Calgaryban rendkívüli izgalmakat hozott a helyi Flames és a Nashville Predators összecsapása: a hazaiak előbb 2-0-ra, majd 3-2-re is vezettek, aztán mégis vesztesen kellett elhagyniuk a pályát. A játéknap egyetlen sima meccsét Dallasban rendezték, ahol a Detroit Red Wings magabiztosan, 4-1-re győzött.

Tizenegy nappal édesanyja halála után Wayne Gretzky visszatér a Phoenix Coyotes kispadjára. A játékosként már legendává vált trénerrel december 17-én, néhány órával a Los Angeles Kings elleni összecsapás előtt közölték, hogy édesanyját - aki tüdőrákban szenvedett - kórházba szállították. A hír hallatán az egykori "99-es" azonnal a kanadai Brantfordba utazott, ahol édesanyja két nap múlva elhunyt.

"Szeretném megköszönni kollégáimnak és játékosaimnak, hogy kitartottak mellettem ezekben a nehéz pillanatokban" - nyilatkozta Gretzky, aki legközelebb magyar idő szerint csütörtök hajnalban a San Jose Sharks ellen dirigálja a gárdát.

Eredmények:
Washington Capitals - Boston Bruins 3-4 - hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs 2-3 - hosszabbítás után
Dallas Stars - Detroit Red Wings 1-4
Calgary Flames - Nashville Predators 3-4