Vágólapra másolva!
Rossz napjuk volt a New York-i csapatoknak az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, miután az Islanders és a Rangers is hazai pályán szenvedett vereséget.

Az Islanders nagy csatában, 4-3-ra kapott ki a Minnesota Wildtól, a végeredmény már a második harmadban kialakult, a harmadik periódus eseményei mégis háttérbe szorították az addigi történéseket. Az utolsó húsz perc közepén ugyanis kis híján tragikus eseményeknek lehettek tanúi a nézők, amikor Jason Blake, a hazaiak csatára egy balszerencsés mozdulatot követően fejjel a palánknak csapódott.

Az Islanders második legeredményesebb játékosa Kurtis Fostersszel, a Wild védőjével startolt rá a korongra, a hátvéd botja azonban véletlenül beleakadt a korcsolyájába, aminek következtében Blake csúnyán a palánknak esett. Az ütközés után ráadásul a megállni próbáló Fosters térdével megrúgta ellenfele fejét. A csatár az eset után tíz percig feküdt a jégen, hordágyon vitték le, de a kórházban kiderült, hogy nem szenvedett komolyabb sérülést, igaz, éjszakára benntartották.

A mostani szezonban eddig remeklő Rangers a Vancouver Cannuckstól kapott ki egy góllal, ennek többek között az volt az oka, hogy a liga pontlistáját vezető cseh sztár, Jaromir Jagr ezúttal eredménytelen volt.

A nap leglátványosabb meccsét Atlantában vívta egymással a helyi Thrashers és a Detroit Red Wings. Az összesen 13 gólt hozó találkozón a hazaiak Patrik Stefan 55 percben szerzett találatával nyertek 7-6-ra.

Eredmények:
Florida Panthers - Nashville Predators 7-3
New York Rangers - Vancouver Canucks 2-3
Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks 5-3
Atlanta Thrashers - Detroit Red Wings 7-6
New York Islanders - Minnesota Wild 3-4
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 1-3
New Jersey Devils - Edmonton Oilers 2-1 - büntetőkkel
St. Louis Blues - Pittsburgh Penguins 3-0
Montreal Canadiens - Phoenix Coyotes 5-2