Vágólapra másolva!
Nincs komolyabb baja Mario Lemieux-nek, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Pittsburgh Penguins veterán klasszisának, akit csütörtökön szívritmuszavarral szállítottak kórházba.

A 40 éves legenda alig 24 órás megfigyelés után elhagyhatta az intézetet, ahol szívpitvar-rostosodást állapították meg nála, ezt azonban gyógyszerezéssel ki lehet kezelni.

"Szerencsére nincs nagy baj. Azonnal elkezdjük a kúrát, hiszen Mario is minél hamarabb játszani szeretne" - mondta Craig Patrick, a Pingvinek sportigazgatója. A klub orvosai szerint egy hét múlva akár már ismét a jégen lehet a gárda kapitánya.

A kétszeres Stanley-kupa-győztes Lemieux-nek karrierje során már számost sérülést és betegséget kellett leküzdenie: 1993-ban úgynevezett Hodgking-kórt, azaz rákbetegséget diagnosztizálták nála, ennek következtében a teljes 1994/95-ös idényt kihagyta. Ezután porckorongsérvvel és hátfájdalmakkal bajlódott, így 1997-ben bejelentette visszavonulását, ám 2000 végén már ismét az NHL-ben parádézott.

Eredmények:
Buffalo Sabres - Anaheim Mighty Ducks 3-2 - hosszabbítás után
Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers 2-3
Columbus Blue Jackets - New York Islanders 4-3 - szétlövés után
Tampa Bay Lightning - St. Louis Blues 5-4
Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild 0-5
Nashville Predators - New York Rangers 1-5
Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes 2-3
San Jose Sharks - Florida Panthers 6-2