Vágólapra másolva!
A szezon során először fordult elő, hogy nem szerzett pontot Dany Heatley, az Ottawa Senators jégkorongcsapatának sztárja. A kanadai együttes Bostonban szenvedett háromgólos vereséget, de még mindig a bajnokság listavezetője, ugyanis a Nyugati főcsoport éllovasa, a Detroit Red Wings is elbukott.

Hazai pályán szenvedett vereséget a Detroit Red Wings jégkorongcsapata az NHL legutóbbi játék napján. A Vörös Szárnyak úgy kaptak ki 3-2-re hazai pályán a Calgary Flamestől, hogy már 2-0-ra is vezettek.

A nyugati éllovas mellett a keleti listavezető is elbukott: a Boston Bruins 3-0-s vereséget mért az Ottawa Senators együttesére. A hazaiak góljait Sturm, Bergeron és LaCouture ütötték, a kapuban Hannu Toivonen 26 lövést hárítva NHL-pályafutása első shutoutját könyvelhette el.

A másik oldalon Dany Heatleyt lehet a csata igazi vesztesének nevezni: az Ottawában újjászületett csatár idei első mérkőzésén nem szerzett pontot, így nem tudta beállítani Wayne Gretzky rekordját, aki csapatváltás után 23 mérkőzésen is "eredményes" tudott lenni.

eredmények
Boston Bruins - Ottawa Senators 3-0
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 2-1
Florida Panthers - Washington Capitals 3-2
Atlanta Thrashers - Toronto Maple Leafs 0-4
Detroit Red Wings - Calgary Flames 2-3
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 2-3 - hosszabbítás után
St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 4-1
Nashville Predators - Minnesota Wild 2-1
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 5-3.