Vágólapra másolva!
Szergej Fjodorov lett az észak-amerikai profi jégkorongliga első orosz születésű játékosa, aki ezer mérkőzésen lépett jégre az NHL-ben.

A háromszoros Stanley-kupa-győztes, hatszoros All-Star-válogatott klasszis a liga történetének 205. korongosa, aki elérte ezt az álomhatárt. Csapata, a Columbus Blue Jackets büntetőkkel győzött a lényegesen esélyesebb Minnesota Wild otthonában.

Fjodorov előző klubja, az Anaheim Mighty Ducks klubcsúcsot állított fel azzal, hogy nyolc másodperc alatt két gólt ütött a Phoenix Coyotesnak.

Az utóbbi tíz összecsapásán vesztes San Jose Sharks négy játékost megmozgató csere keretében megszerezte a Boston Bruins szupersztárját, Joe Thorntont. A három idény alatt 20 millió dollárt kereső csatárért Wayne Primeau-t, Brad Sturtot és a német Marco Sturmot adta a San Jose.

Szívritmuszavarral újra kórházba került Jiri Fischer, a Detroit Red Wings játékosa. A cseh hátvéd a Nashville Predators elleni, november 21-ei mérkőzés első harmadában a cserepadon összeesett, szíve megállt, szerencsére defibrillátorral sikerült újraéleszteni. Kórházba szállították, majd szerdán hazatérhetett. Most viszont ismét panaszai támadtak, ezért befeküdt kivizsgálásra.

A 25 éves Stanley-kupa-győztes klasszis 4-6 hétig semmilyen fizikai megterhelést nem kaphat. 2002-ben már volt szívritmuszavara, akkor azonban rövid pihenő után játékengedélyt kapott.

Eredmények:
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 2-1
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 2-1
Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets 2-3, szétlövéssel
Chicago Blackhawks - Los Angeles King 3-2
Dallas Stars - San Jose Sharks 4-1
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 5-2
Anaheim Mighty Ducks - Phoenix Coyotes 6-1.