Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Profi Amerikaifutball-ligája (NFL) egymillió dollárt ajánlott fel a Katrina hurrikán áldozatainak megsegítésére. Ugyanígy tett a New York Yankees baseballcsapata is.

A Mexikói-öböl partvidékét sújtó természeti csapásban minden bizonnyal több százan veszítették életüket, sok tízezerre tehető az otthontalanok száma, míg a károk dollármilliárdokban mérhetők. George W. Bush elnök az ország történelme egyik legnagyobb nemzeti katasztrófájának nevezte a pusztítást, miután megszemlélte a vízzel elárasztott New Orleanst és környékét.

A város NFL-csapata, a Saints otthona megrongálódott, ráadásul a Superdome-ban menekülteket szállásoltak el, és most ők is veszélybe kerültek. Az biztos, hogy a gárda első hazai mérkőzésén, szeptember 18-án nem tudja itt fogadni a New York Giants együttesét, és még az is előfordulhat, hogy a teljes évadban idegenben kell szerepelnie. Ideiglenes otthonul szóba jöhet a San Antonió-i Alamodome vagy a Baton Rouge-i Tiger-stadion. A New Orleans Saints az előző idényben az Ivan hurrikán miatt a felkészülési szakaszra költözött el.

* * *

A hivatalos megfogalmazás szerint legalább harmadszor doppingolt Kendyll Pope, az Indianapolis Colts amerikaifutballistája. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a 24 éves sztár pontosan mit szedett. Pope játékjogát azonnal felfüggesztették, és még az is előfordulhat, hogy teljes mértékben ki kell hagynia a jövő héten rajtoló szezont.