Vágólapra másolva!
Három gólerős csatár is hosszú távú, busás szerződést kötött az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A cseh Milan Hejduk további öt évig marad a Colorado Avalanche-nél, és ezért 19,5 millió dollárt kap majd. A 29 éves olimpiai bajnok, Stanley-kupa-győztes szélső a 2002/03-as idényben gólkirály volt 50 találattal. Az előző idényben a Pardubicét erősítő támadót azért tudta megtartani a denveri klub, mert négy nappal korábban eligazolt a Philadelphia Flyershez az NHL egyik legjobbja, a svéd Peter Forsberg.

Az elmúlt években gyászosan szereplő Pittsburgh Penguins megszerezte a szlovák Zigmund Pálffyt a Los Angeles Kingstől. A 33 éves, háromszoros All Star-válogatott jégkorongos három év alatt 13,5 milliót keres. Pálffy NHL-es pályafutása alatt 642 mérkőzésen 318-szor volt eredményes, és adott 353 gólpasszt (671 pont).

A profiliga egyik legtehetségesebb fiatalja, a 2002-es amatőrválasztás (draft) első helyén elkelt 21 esztendős kanadai Rick Nash öt évre 27 millió dollárért nem vált csapatot. A Columbus Blue Jackets All Star-csatára az utolsó NHL-idényben 41 találattal gólkirály volt. Nash a válogatottja számára ezüstérmet hozó idei ausztriai vb legeredményesebb hokisa volt 9 mérkőzésen szerzett 9 góllal, és 15 pontjával a második lett a kanadai táblázaton.