Vágólapra másolva!
A 2003-ban győztes, vendég San Antonio Spurs hosszabbítás után legyőzte a címvédő Detroit Pistonst az NBA négy sikerig tartó nagydöntőjében, így 3-2-re vezet.

Sokan fanyalogtak az eddigi négy találkozó kapcsán, mondván: hiányzik a dráma, hiszen a győztes csapat minden alkalommal magabiztosan nyert. Nos, a vasárnapi ötödik meccs meghozta a várva várt izgalmakat, ugyanis végig kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség.

A hosszabbításba forduló összecsapás hőse egyértelműen a Big Shot Bob becenévre hallgató Robert Horry volt, aki 95-93-as detroiti vezetésnél, mindössze 5.8 másodperccel a végső dudaszó előtt beleállt egy hárompontos kísérletbe, s összesen ötödik triplájával a San Antonio javára fordította a meccset.

"Azt hiszem, ma este mindenki jól szórakozott, két keményen harcoló gárdát láthatott" - mondta Horry. "Hamar túl kell tennem magam a történteken, ez kimerítő volt. Tipikusan olyan találkozó, amelyen utálod, hogy valamelyik csapatnak ki kell kapnia" - fogalmazott a Pistons trénere, Larry Brown.

Eredmény, 5. mérkőzés:
Detroit Pistons - San Antonio Spurs 95-96 (23-21, 19-21, 21-22, 26-25,
6-7) - hosszabbítás után

az állás: 3-2 a San Antonio javára.

A hatodik találkozóra magyar idő szerint szerda hajnalban kerül sor San Antonióban.