Vágólapra másolva!
Bár az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) hajrájában már csak három csapat érdekelt, a liga elöljárói szorgalmasan "számlázzák ki" a különféle megrovásokat.

A címvédő - és a Keleti-főcsoport fináléjában a Miamival viaskodó - Detroit fenegyerekének, Rasheed Wallace-nak 20 ezer dollárt kell fizetnie a játékvezetők kritizálásáért. Az egy idényen belül összeszedett technikai hibák szempontjából NBA-rekorder bedobó csütörtökön mindössze két pontig jutott Floridában, és siralmas teljesítményéért a sípmestereket okolta: "Égbekiáltó, ahogy ezek bíráskodtak. Csak a vak nem látta, hogy mi zajlik a pályán."

A Denver Nuggetsnek 200 ezer dollárjába kerül, hogy George Karl vezetőedző tárgyalásokat folytatott olyan kosarasokkal, akik még nem szerepelhetnek a 28-adiki amatőrbörzén (draft). A következő szezon első három mérkőzéséről is kitiltott tréner májusban a Marquette Egyetemen egyezkedett néhány ígéretes tehetséggel.

A dallasi hívek sem örülhetnek, ugyanis a nyugati elődöntőben elvérző Mavericks egyik legjobbja, Michael Finley bokaműtéten esett át. A 32 éves csillag - aki az idény során 15,7-es pontátlaggal büszkélkedhet - azonban várhatóan felépül az októberben kezdődő edzőtáborra.

(MTI)