Vágólapra másolva!
Második "meccslabdáját" már nem hibázta el a San Antonio Spurs kosárlabdacsapata, amely az NBA Nyugati főcsoportjának fináléjában 101-95-re győzött idegenben, ezzel 4-1-re diadalmaskodott a Phoenix Suns csapatával szemben.

eredmény, Nyugati főcsoport, döntő, 5. mérkőzés
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 95-101 (24-24, 26-25, 20-29, 25-23)
ld.:
A. Stoudemire 42 (16 lep.), S. Nash 21 (10 assz.), J. Johnson 14, illetve T. Duncan 31 (15 lap.), M. Ginóbili 19 (8 lep., 6 assz.), T. Parker 18.
A párharcot a Spurs 4-1-re nyerte.

A harmadik negyedbeli 18-4-es sorozat elegendőnek bizonyult a San Antonio Spurs kosárlabdacsapata számára, hogy a Keleti főcsoportdöntő ötödik mérkőzésén ismét Phoenixben tudjon nyerni, s ezzel 4-1-re megnyerje a párharcot a Sunsszal szemben.

A vendégek legjobbja ki más lehetett, mint Tim Duncan a maga 31 pontjával és 15 lepattanójával, az ellenfélnél hiába dobott 42 pontot Amare Stoudemire, s ért fel Charles Barkley mellé (a legendás kosaras 1993 márciusában zsinórban öt playoff-mérkőzésen dobott 30 pont felett), a 101-95-ös sikerrel a Spurs lett Kelet legjobbja.

A San Antonio az utóbbi hét évben harmadszor, 2003 óta másodszor jutott el a nagydöntőig, amelyet kétszer (1999, 2003) már megnyert. A finálé június 9-én rajtol, a Spurs ellenfele a Miami Heat-Detroit Pistons párharc győztese lesz.

Amennyiben pályára lép az utolsó körben, úgy Robert Horry is kisebb legendává nemesedik, a San Antonio játékosa ugyanis a Houston Rockets, valamint a Los Angeles Lakers után harmadik csapatával játszhat NBA-döntőt.

NBA-döntős játékosok három különböző csapattal
Robert Horry (Houston Rockets, Los Angeles Lakers, San Antonio Spurs)
Clyde Lovellette (Minneapolis Lakers, St. Louis Hawks, Boston Celtics)
Danny Ainge (Boston Celtics, Portland Trail Blazers, Phoenix Suns)
Horace Grant (Chicago Bulls, Orlando Magic, Los Angeles Lakers)
John Salley (Detroit Pistons, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers)
Larry Foust (Fort Wayne Pistons, Minneapolis Lakers, St. Louis Hawks)
Max Zaslofsky (Chicago Stags, New York Knicks, Fort Wayne Pistons)
Sam Perkins (Los Angeles Lakers, Seattle SuperSonics, Indiana Pacers)
Wilt Chamberlain (Phila.-SF Warriors, Phila. 76ers, Los Angeles Lakers).