Vágólapra másolva!
Egy egyesült államokbeli televíziós csatorna szerint a tavalyi nagydöntő előtt (Super Bowl) doppingolt a Carolina Panthers három amerikaifutballistája, Todd Sauerbrun, Jeff Mitchell és a már visszavonult Todd Steussie.

A CBS szerdai egyórás tényfeltáró műsora (+60 Minutes Wednesday) úgy tudja, hogy a három játékos a tavalyi, elvesztett Super Bowl előtt két héttel szteroidokat használt. A szert egy orvos írta fel nekik receptre, a doktor ellen egyébként szövetségi nyomozás folyik. Sauerbrun a tiltott teljesítményfokozót tartalmazó kenőcs mellett sztanozololt is használt.

Marty Hurney, a Panthers igazgatója nem utasította vissza a CBS értesüléseit, csak annyit jegyzett meg, ez az első alkalom, hogy a csapat konkrét doppingvádakkal szembesül. Hozzátette: a Panthers egyetlen játékosának tesztje sem lett pozitív.

A liga nem kíván foglalkozni az üggyel, de az Egyesült Államok profi bajnokságaiban napirenden van a doppingszabályok szigorítása, mivel az elbírálás nem egyezik a nemzetközi gyakorlattal.