Vágólapra másolva!
A szombati - magyar idő szerint vasárnap hajnali - sorsdöntő Dartmouth-Harvard mérkőzés előestéjén Cserny Rékát, a Harvard University 23 éves, 190 centis, végzős centerét megválasztották az Ivy League (Borostyánliga) legjobb kosárlabdázójának a 2004-2005-ös idényben. A magyar válogatott csillaga elsőtől negyedikig mind a négyszer - így most, utolsó egyetemi évében is - bekerült a konferencia legjobb ötösébe.

Cserny a négy év alatt mindent betakarított a konferenciában - az Egyesült Államok legpatinásabb egyetemeit, a Harvard mellett többek között a Yale-t is tömörítő csoportban. 2002-ben ő volt az év újonca, minden évben ott volt a szezon legjobb ötösében, s idén a csoport gólkirálya is lett 21,2 pontos átlagával, ami a hatodik legmagasabb az egész országban.

A Dartmouth elleni idegenbeli rangadó tétje nem kisebb, mint hogy a győztes bejut az NCAA 64 csapatos országos döntőjébe. Idén kétszer találkozott egymással a két gárda, egy-egy a győzelmi arány, az egyesített pontkülönbség 140-140. Elképzelhető, mennyire kiélezett lesz a csata.

Legutóbb kedden találkozott a Harvard és a Dartmouth, akkor Cserny 20 pontjának köszönhetően három ponttal nyert a Harvard.

Ch. Gáll András