Vágólapra másolva!
Két bostoni székhelyű cég összesen 3,5 milliárd dollárért megvásárolná a bérvita miatt jelenleg szünetelő észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) mind a harminc csapatát. A Bain Capitals Partners és a Game Plan International meghökkenő ajánlatára a liga és a klubok tulajdonosai még nem válaszoltak.

A 2004/05-ös bajnokságot a játékosok és a vezetők közötti vita miatt teljes mértékben törölték. A klubtulajdonosok az utóbbi tíz évben 1,8 milliárd dollár veszteséget halmoztak fel, és csupán féltucat gárda működik gazdaságosan.

Az ajánlattal párhuzamosan két csapat, az 1994-ben döntős Vancouver Canucks és a 2003-ban finalista Anaheim Mighty Ducks vezetősége jelezte értékesítési szándékát. A kanadai klub érdekeltségének felét Francesco Aquilini üzletember vásárolná meg, s ezt a liga már jóváhagyta.

A Hatalmas Kacsáktól a Walt Disney cég válna meg. A potenciális vevő, a helybéli milliárdos Henry Samueli és felesége, Susan már bejelentette, a csapat maradna a Los Angeles melletti Anaheimben.

A liga vezérkara ezekben a napokban New Yorkban, a hokisok pedig ügynökeikkel Torontóban tanácskoznak, hogy keressék a megoldást a bérvitára.

Az NHL elöljárói szerdán azt közölték, legvégső esetben nem riadnak vissza sztrájktörő játékosok alkalmazásától, hogy októberben ismét beindulhasson az a bajnokság.