Vágólapra másolva!
Két hazai siker, egy vendéggyőzelem, egy igazi és egy "majdnem" tripladupla, illetve egy emlékezetes hazatérés, így összegezhetjük az NBA legutóbbi játéknapját.

Tracy McGrady visszatért Orlandóba, egykori sikerei színhelyére, és ennek örömére 27 ponttal terhelte meg a Magic kosarát, győzelemre vezetve a Houstont. T-Mac négy szezont húzott le Orlandóban, ennek ellenére a közönség nem fogadta túl barátságosan, bár ő maga úgy véli, Torontóban rosszabb volt a helyzet.

Nem csak róla szólt azonban a meccs, a vendégeknél Jao Ming húsz pontot termelt, Bob Surának pedig egy gólpassz hiányzott a tripladuplához (19 pont, 11 lepattanó és 9 assziszt került a neve mellé).

A Dallas a vállműtét miatt távolmaradó Don Nelson edző nélkül utazott a Los Angeles Clippershez, ahol az első félidőben pocsékul játszott (48-40, nem oda). Aztán Avery Johnson másodedző gatyába rázta a brigádot, és a 15 pontjából tizenegyet a második félidőben jegyző Jason Terry vezérletével a Mavericks szép lassan megfordította az állást.

Persze, nem feledkezhetünk el Dirk Nowitzkiról sem, aki hozta a szokásos formáját, és 28 ponttal zárt, de a sikerhez az is kellett, hogy a zsinórban negyedik vereségét elszenvedő Clippers csak kilenc egységet hozzon össze a záró negyedben.

A Sacramento hat mérkőzés óta veretlen, és minden tekintetben felülmúlta a Clevelandet, a Kings játékosai idénycsúcsot jelentő 12 hárompontos szórtak, Mike Bibby annak ellenére tripladupláig jutott (17 pont, 10 lepattanó, 11 gólpassz), hogy az első negyed végén felrepedt a szemhéja egy ütközés után, és a Cavs vezérét, LeBron Jamest húsz pont alatt tartották. Jól példázza a Cleveland szenvedését, hogy Paul Silas edző a mérkőzés legnagyobb pozitívumát abban látta, hogy véget ért.

eredmények
Orlando Magic - Houston Rockets 99-108
legjobb dobók:
S. Francis 28, G. Hill 21, H. Türkoglu 19, illetve T. McGrady 27, Jao Ming 20, B. Sura 19

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 99-77
ld:
D. Nowitzki 28, J. Terry 15, J. Howard 13, illetve E. Brand 24, B. Simmons 16, C. Maggette 14

Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 123-96
ld: C. Webber 27, P. Stojakovic 19, C. Mobley 18, illetve L. James 18, D. Gooden 17, Z. Ilgauskas 16