Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben régi önmagára emlékeztetően szerepel az NBA-ben a Chicago Bulls csapata: a Bikák a legutóbbi játéknapon 86-84-re nyertek otthon a New York Knicks ellen, s ezzel sorozatban hatodik győzelmüket aratták.

Ilyen hosszú sikerszériára Chicagóban legutóbb az 1998-as, bajnoki címmel végződött szezonban volt példa, akkor a Michael Jordan vezette gárda megszakítás nélkül 13-szor diadalmaskodott. Ezúttal a 17 pontot elért Eddy Curry volt a nyerő ember a Bullsban, ugyanis mindössze 2,4 másodperc volt hátra a játékidőből, amikor bedobta a győzelmet jelentő kosarat.

A ligaelső, de jelenleg gödörben lévő Phoenix most éppen Washingtonban szenvedett ötpontos vereséget, a Sunsnak ez volt a harmadik kudarca sorozatban. A címvédő Detroit Pistons hazai környezetben kerekedett felül a Philadelphián, s ezzel a mostani szezont tekintve a leghosszabb győzelmi sorozatához érkezett, hiszen megszakítás nélkül ötször nem talált legyőzőre. A sérült Kobe Bryant nélkül felálló Los Angeles Lakers szoros összecsapáson nyert a Golden State Warriors otthonában.

Mindeközben az NBA fegyelmi bizottsága egyformán négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a Denver Nuggetset erősítő Nenét és a Minnesota Timberwolvesban szereplő Michael Olowokandit, akik csapataik pénteki találkozóján összeverekedtek egymással. A nigériai születésű Olowokandi és brazil riválisa a harmadik negyedben esett egymásnak, végül szét kellett őket választani. A Nuggets további két játékosának egy-egy meccset kell kihagynia az eset miatt: Marcus Camby és Francisco Elson egyaránt szabálytalankodott, amikor elhagyta a kispadot a verekedés alatt.

Eredmények:
Chicago Bulls - New York Knicks 86-84
Atlanta Hawks - Charlotte Bobcats 103-95
Washington Wizards - Phoenix Suns 108-103
Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 99-95
Indiana Pacers - Orlando Magic 84-85
Minnesota Timberwolves - Portland TrailBlazers 92-84
Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 101-82
Dallas Mavericks - New Jersey Nets 98-93
Houston Rockets - San Antonio Spurs 73-67
Utah Jazz - Cleveland Cavaliers 71-84
Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 99-95
Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 102-104.