Vágólapra másolva!
Hét év után tudott újra győzni a Memphis Detroitban az NBA legutóbbi játéknapján, ráadásul a Pistons az idény eddigi legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el. A Washington a születésnapos Arenas vezérletével győzte le a Sonicsot, a San Antonio pedig a Duncan, Parker duó hatékonyságának köszönheti az Indiana elleni sikert.

Washingtonban Gilbert Arenas duplán ünnepelhetett, 23-ik születésnapján ugyanis 27 ponttal segítette csapatát a győzelemhez. Az első félidőben már 16 pontig jutott, aztán a hajrában újabb 11 egységet tett mellé, ezzel a Wizards az 1984-85-ös szezon óta a legjobb idénykezdetet könyvelheti el (18 győzelem mellett 13 vereség).

Az ünnepelt mellett Larry Hughes (21 pont, 8 lepattanó, 6 assziszt) és Antawn Jamison (19 pont, ebből 15 a második félidőben) is odatette magát a hazaiaknál, így hiába lett a mezőny (sőt, a játéknap) legeredményesebbje Rashard Lewis, 35 pontja ezúttal hiábavalónak bizonyult.

Hétéves átkot tört meg a Memphis, a Grizzlies ugyanis ennyi idő után távozhatott ismét győztesen Detroitból. A sorozatban ötödik meccsén diadalmaskodó Memphisben főleg Bonzi Wells fogadhatta a társak gratulációját, aki 23 pontot termelt, és akit 1998-ban éppen a Pistons draftolt, de egyből tovább is adott a Portlandnek.

Mióta Mark Fratello irányítja a Grizzliest, azóta 12-6 a csapat mérlege, ugyanakkor a másik oldalon Larry Brown azért kesergett, mert nem látta eléggé elszántnak játékosait. Érdekesség, hogy a bajnok Detroit húzóembere, Rip Hamilton úgy ért el 14 pontot, hogy mind a tíz mezőnykísérletét elhibázta, és így is a Pistons legjobbja tudott lenni, ez egyedülálló produkció az NBA történetében.

Jermaine O'Neal még a hét elején megígérte, hogy ahány pontot dob a San Antonio elleni mérkőzésen, annyiszor 1000 dollárt juttat a szökőár áldozatainak, nos az Indiana erőcsatára kitett magáért, és 32 pontot hozott össze, de ez sem volt elég a győzelemhez. A Spursnél ugyanis Tim Duncan és Tony Parker jobban elosztotta a terheket, előbbi 27, utóbbi 26 ponttal zárta a meccset. O'Neal csak Jamaal Tinsleyban talált igazi társra, aki 18 pontot és 8 gólpasszt tudott felmutatni a Pacersben, amelynek megszakadt a négy mérkőzést számláló győzelmi sorozata.

eredmények
Washington Wizards - Seattle SuperSonics 107-96
legjobb dobók: G. Arenas 27, L. Hughes 21, A. Jamison 19, illetve R. Lewis 35, R. Allen 17, L. Ridnour 8.

Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 79-101
ld:
R. Hamilton 14, T. Prince 13, A. Goldwire 10, illetve B. Wells 23, M. Miller 17, S. Battier 12

San Antonio Spurs - Indiana Pacers 111-98
ld:
T. Duncan 27, T. Parker 26, M. Ginobili 18, illetve J. O'Neal 32, J. Tinsley 18, J. Foster 12