Vágólapra másolva!
Az Indiana öt kosarasa, illetve a Detroit Pistons öt szurkolója ellen emelnek vádat, akik november 19-én tömegverekedésbe keveredtek, amikor a Pacers az NBA-címvédőnél vendégeskedett.

A 46 másodperccel a lefújás előtt félbeszakadt összecsapás hajrájában Ron Artest durván szabálytalankodott a hazai kedvenc Ben Wallace-szal szemben, aki egy pofonnal vett elégtételt. Csakhamar a két kispad is egymásnak esett, majd a nézőtérről eltalálták Artestet egy pohárral. Erre a sértett Stephen Jacksonnal és Jermaine O'Neallel együtt felmászott a tribünre, ahol ökölcsatát vívtak a Pistons-szurkolókkal.

Az indianapolisi játékosok közül O'Neal, Artest és Jackson mellett Anthony Johnsonnak és David Harrisonnak kell megjelenni a bíróság előtt, amely legfeljebb 93 napi börtönbüntetéssel, illetve 500 dolláros pénzbírsággal sújthatja őket.

A főkolompos Artestet az idény végéig eltiltották, míg Jackson 30, O'Neal 25, Johnson öt, Reggie Miller pedig egy meccsen nem szerepelhet. A túloldalon Ben Wallace 6, Chauncey Billups, Elden Campbell és Derrick Coleman pedig 1-1 találkozóra szóló büntetést kapott.