Vágólapra másolva!
Shaquille O'Neal a Miamiba igazolása óta heti rendszerességgel gyalázza a sajtóban egykori csapattárását, sőt, a nyáron elkészült új lemezén is "megemlékezik" róla. Bryant most visszavágott: nyilatkozata szerint a Nagytesó milliókat költött nőkre Los Angelesben. A Lakers közben azt adta hírül, hogy Karl Malone még hónapokig nem léphet pályára - a gyanakvók szerint ez kacsa, hogy a többi kérőt elijesszék.

Hiába szabadult meg végre Kobe Bryant a "másik" szupersztártól, a közte és Shaq között lévő feszültség semmit sem csökkent, sőt most, hogy a Los Angelesben maradt fél is megszólalt, az üzengetés a két óceánpartról kölcsönössé vált.

O'Neal ugyanis az egész nyarat azzal töltötte, hogy rendszeres időközönként lefitymáló, sértegető nyilatkozatokat tett Bryantről, akiről a most elkészült lemezén is sokat rappel. Szerdán aztán Kobe is "kitálalt": állítása szerint több mint egymillió dollárt szórt el Los Angelesben kéjnőkre. Shaq gyors válaszában nevetségesnek minősítette az állítást, hozzátéve: "Nem én vagyok, aki szerelmet vásárol."

Az egész az LA Times által előásott rögzített rendőrségi beszélgetés alapján kezdődött, amelyben az hangzik el: "Azt kellett volna tennem, amit Shaq csinál: pénzt ad az ilyen nőknek, hogy hallgassanak." Természetesen ez Bryant nemrég lezárult bírósági ügyével kapcsolatos, ahol nemi erőszakkal vádolták, amit egy coloradói hotel recepciósa ellen követett volna el. A vádat a felperes kérésére ejtették, akit nagyon megviselt a hercehurca körülötte - emiatt kártérítési pert is indított Bryant és az ügyvédei ellen, akik kíméletlenül kiteregették a 21 éves nő zavaros szexügyeit.

O'Neal egyébként Bryant tavaly szeptemberben kirobbant ügye óta nagyon hűvösen viselkedett a csapattársával, akivel egyidőben kerültek a Lakershez, és a viszonyuk sosem volt felhőtlen. A szezon végén - állítólag Bryant nyomására - O'Nealt átadták a Miami Heatnek, amit Shaq és számos szakíró a sporttörténelem legnagyobb csapatvezetői baklövésének tart.

Kobe megjegyzéséről nyilatkozva O'Neal az ESPN-nek azt mondta: "Sosem jártunk el együtt Kobeval, sosem beszélgettünk. Hét vagy nyolc évig játszottunk egy csapatban, de civilben sosem voltunk együtt. Honnan is tudhatná ez a srác, hogy én hogyan élek, milyen dolgaim vannak!" O'Neal korábban idézett mondata a szerelem megvásárlásáról egyértelmű utalás arra a több millió dolláros gyűrűre, amit Bryant a feleségének, Vanessának vett, miután a szexbotrány kirobbant.

O'Neal neve ugyanakkor egyetlenegyszer került csak hasonló ügyben elő: 1998-ban egy Walt Disney World-alkalmazott azzal vádolta, hogy a Diesel nyakon ragadta őt, de 2000-ben a bíróság ejtette az ügyet.

A Lakers tavaly nyáron igazolt harmadik szupersztárja, Karl Malone 19 éves NBA-karrierjének első sérülését decemberben szenvedte el, majd a rájátszásban ugyanez a térdszalag újra elszakadt. A nyáron megműtött 41 éves csatár a Los Angeles-i orvosok minap kiadott közleménye szerint nemhogy a novemberi szezonkezdésre nem lesz játékra kész, de "úgy látjuk, hogy még hónapok elhúzódhat a felépülése. Ugyanakkor reméljük, hogy úgy dönt, nem fejezi be emiatt a pályafutását, és csapatunkat erősíti a most kezdődő évadban is."

Hozzá kell tennünk, hogy a második évre játékosopcióval kötött (azaz az ő döntése alapján meghosszabbítható) szerződéssel bíró Postást a San Antonio Spurs, a Minnesota Timberwolves és a Miami Heat is megkörnyékezte a nyáron, így könnyen lehet, hogy a Lakers éppen az ő elijesztésükért terjeszti a rossz hírt. Várjuk Malone reakcióját.