Vágólapra másolva!
Októberben indul a Jégkorong Világszövetség (WHA), amely nem titkoltan azzal a szándékkal jött létre, hogy az NHL ellenlábasa legyen.

Az NHL-ben szeptember 15-én lejár a játékosok és a klubtulajdonosok közötti kollektív szerződés, és az érdekek jelenleg olyan távol állnak egymástól, hogy gyaníthatóan nem indul be idejében a 2004/05-ös idény. A hiányt pótlandó kelt életre a WHA, amelynek vezéralakja Bobby Hull, aki egykoron az NHL-ben sztár volt, s akinek fia, Brett Hull jelenleg is a Detroit Red Wings szupersztárja.

A WHA-ben hat csapat részvétele biztos: Halifax, Quebec City, Detroit, Dallas, Orlando és Jacksonville városában lesznek mérkőzések, míg Hamilton és két torontói együttes akkor csatlakozik, ha sikerült megfelelő létesítményt találniuk. A most újjáéledő liga 1971 és 1979 között már működött, de akkor az NHL erősebbnek bizonyult.

A WHA-ben néhány szabály más lesz, mint az NHL-ben. Például - akárcsak Európában - nem lesz kétvonalas les, vagyis a védekező harmadból lehet majd a félpályán túlra is indítani, és ha hatvan perc után döntetlen az állás, akkor a legfeljebb ötperces hirtelen halálban három-három mezőnyjátékos lesz a jégen. Amennyiben ekkor nem esik gól, büntetőlövések következnek.