Vágólapra másolva!
A Tampa Bay Lightning kétszeri hosszabbítás után nyert a Calgary Flames otthonában az NHL Stanley-kupa-döntő hatodik mérkőzésén, így a bajnoki cím az utolsó, hetedik összecsapáson dől el.

Stanley-kupa-döntő, 6. mérkőzés:
Calgary Flames-Tampa Bay Lightning 2-3 (0-0, 2-2, 0-0, 0-0, 0-1), kétszeri hosszabbítás után
gól: Clark (30.), Nilson (38.), illetve Richards (25., 31.), St. Louis (81.)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3.

Az első harmadban főleg a védekezéssel törődtek a csapatok, kevés volt a kapura lövés (6-6), azonban a hazaiak két emberelőnyös helyzetet sem tudtak gólra váltani. A folytatás viszont szenzációs játékot hozott. A vendégek létszámfölénybe kerültek, és Richards középre adása a kapus Kiprusoffról pattant a hálóba. Ha a csatár gólt lőtt az idei playoff-ban, akkor a Lightning mindig nyert. Ráadásul a döntőben eddig csak az a gárda diadalmaskodott, amelyik vezetéshez jutott.

Probertet megint letartóztatták

Hetedik alkalommal tartóztatták le Bob Probertet, az NHL történetének ötödik legszabálytalanabb játékosát, ezúttal hivatalos személy elleni erőszak miatt. A két éve visszavonult fenegyerek közvetlenül 39. születésnapja előtt éjjel randalírozott, és amikor rossz helyre parkolt, akkor az őt igazoltató rendőrre támadt, majd többször megütötte. Probertet csak speciális eszköz segítségével lehetett ártalmatlanná tenni. Az NHL-ben 17 idény lehúzó verekedős hokis korábban ittas vezetésért és kábítószer-csempészésért volt rács mögött.



A harmadik harmadban újból a védekezésé volt a főszerep, de a kanadai együttes a helyzetek alapján egy kicsit közelebb állt a győzelemhez. Következett a hirtelen halál, amely során a kapusok remekeltek, egészen a 81. percig. A második ráadás 33. másodpercében St. Louis egy lecsorgó korongot éles szögből lőtt Kiprusoff hónalja alatt a kapuba.

A Tampa sorozatban 13. mérkőzésén nyer és veszít felváltva, ez NHL-rekord, akár csak az, hogy Kiprusoff a playoff-ban eddig 1596 percet védett. A Calgary otthon öt győzelem mellett hétszer kapott ki, míg idegenbeli mérlege káprázatos (10 siker, 3 vereség). A Flamesnek ez már a 25 találkozója volt a playoff-ban, és ez minden idők második leghosszabb rájátszás menetelése. Az utolsó, hetedik mérkőzésre magyar idő szerint kedd hajnalban kerül sor Tampában.