Vágólapra másolva!
Egy nagyon rosszul kezdődő éjszakát aranyozott be Richard Hamilton vezetésével a Detroit Pistons kosárlabdacsapata, amely az NBA Keleti főcsoportdöntőjének 6. mérkőzésén 69-65-re nyert hazai pályán az Indiana Pacers ellen, s 4-2-es összesítéssel konferenciája legjobbjának bizonyult.

eredmény, Keleti főcsoport, döntő, 6. mérkőzés
Detroit Pistons - Indiana Pacers 69-65 (11-23, 16-10, 19-17, 23-15)
ld.:
R. Hamilton 21, B. Wallace 12 (16 lep.), R. Wallace 11 (11 lep.), C. Billups 10, illetve J. O'Neal 20 (10 lep.), A. Croshere 12, R. Artest 11 (10 lep.)
A főcsoportdöntőt 4-2-es összesítéssel a Detroit nyerte.

"Nem tudom az emberek látták-e országszerte az összecsapást, de én, mint olyan edző, aki tiszteli a kemény játékot és a fáradozást, boldog vagyok, hogy a részese lehettem" - nyilatkozta örömittasan Larry Brown, a Pistons trénere, aki 2001 óta először játszhat nagydöntőt, akkor a Philadelphia mestereként élhette át ugyanezt az érzést.

A két együttes a félidőre összesen hatvan pontot ért el (33-27-re ekkor még a Pacers vezetett), megdöntve a Pistons és a New Jersey Nets második fordulóban elért 62 pontos negatív rekordját. A már említett Hamilton 21 pontot szerzett, Ben Wallace 12 találatot és 16 lepattanót jegyzett, Rasheed Wallace ugyanezekben a kategóriákban 11-11 "egységet" ért el.

Érdekesség, hogy a Detroit az első csapat, amely le tudta győzni az Indianát azok után, hogy a Pacers megnyerte az első negyedet - az idei rájátszásban eddig kilencből kilencszer nem sikerült másnak a bravúr. A Pacersben Jermaine O'Neal 20 találatával a legeredményesebbnek bizonyult.

A Detroit utoljára 1990-ben jutott fináléba, most 14 évvel később a szinte tökélyre fejlesztett védekezés az a fegyver, amivel a csapat megnyerheti újabb bajnoki aranygyűrűjét. A vasárnap este kezdődő párharcban az ellenfél a Los Angeles Lakers lesz.

A találkozóm után az Indiana All-Star-klasszisa, O'Neal úgy nyilatkozott, térdsérülése kétségessé teszi olimpiai szereplését. "Ha most kellene válaszolnom, ott leszek-e Athénban, azt mondanám, nem" - panaszkodott O'Neal, akinek helyettese éppen a rivális csapat erőssége, a Pistons centere, Ben Wallace lehet.