Vágólapra másolva!
A Tampa Bay Lightning legyőzte a Calgary Flamest a Stanley-kupa döntőjének második mérkőzésén, és így kiegyenlítette az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcot.

Stanley-kupa-döntő, 2. mérkőzés:
Tampa Bay Lightning - Calgary Flames 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)
gól: Fedotyenko (8.), Richards (43.), Boyle (45.), St. Louis (46.), illetve Nieminen (53.)
az állás: 1-1

Óriási iramban kezdett az első hazai mérkőzésen vereséget szenvedett Tampa, és a 8. percben megszerezte a vezetést: a szépen megjáratott korongot az ukrán Ruszlan Fedotyenko vágta másodjára a hálóba. A légiós tizedik alkalommal volt eredményes a playoffban, és ezzel a második legeredményesebb a mezőnyben. A Calgary tíz találkozó után először kapott gólt a nyitó harmadban. Ezt követően mindkét gárda sokat játszott emberelőnyben, de nem esett újabb találat.

A folytatásban is rengeteget támadtak a csapatok, nagy volt az iram, azonban a kapusok remekeltek. A harmadik harmad elején kettős emberelőnybe került a Tampa, amit ugyan elpuskázott, de azonos létszám mellett gyorsan növelte a különbséget. Megtört a fáradó Flames, és három perc hét másodperc alatt három gólt kapott. St. Louis egy gólt ütött és adott két gólpasszt, így már 22 pontnál jár a playoffban, és ezzel listavezető.

Később elszabadultak az indulatok, sok verekedés tarkította a hátralévő szakaszt. Az 53. percben Nieminen elrontotta a Lightning kapusának, Habibulinnak hibátlan mérlegét. A Flames öt idegenbeli sikert követően először kapott ki. A harmadik összecsapásra magyar idő szerint vasárnap hajnalban kerül sor Calgaryban.