Vágólapra másolva!
Pazar védekezésének köszönhetően második győzelmét aratta a Detroit Pistons kosárlabdacsapata az NBA Keleti főcsoportdöntőjének harmadik összecsapásán az Indiana Pacers felett, így a pénteki, újabb összecsapást megelőzően 2-1-re vezet.

eredmény, Keleti főcsoport, döntő, 3. mérkőzés
Detroit Pistons - Indiana Pacers 85-78 (27-14, 9-16, 20-15, 29-33)
ld.: R. Hamilton 20, R. Wallace 20, B. Wallace 17 (16 lep), C. Billups 14, illetve J. O'Neal 24, A. Harrington 13, R. Artest 13, J. Tinsley 12
az állás: 2-1 a Pistons javára

A 85-78-as siker két legfőbb letéteményese Rasheed Wallace, illetve Ben Wallace volt, előbbi 20 pontot szerzett (a hónap során a legjobban játszott), míg utóbbi nyolc mezőnykosár-kísérletéből hétszer pontosan célzott, összesen 17 találatot ért el, "mellékesen" pedig még 16 lepattanóval is gazdagította a Pistons-statisztikát. Az Indiana legeredményesebbjének Jermaine O'Neal bizonyult 24 ponttal.

Felcsillant a remény a jövőbeli jobb szereplésre az Orlando Magicnél is, miután a szerencse Tracy McGradyéknek kedvezett, így a Magic választhat elsőként az egy hónap múlva esedékes drafton, amelyen szakemberek szerint nincs olyan kimagasló képességű kosaras, mint amilyennek tavaly LeBron James (Cleveland Cavaliers) számított. A tippek szerint a Magic a Connecticut centerét, Emeka Okafort vagy az Atlanta sztárját, Dwight Howardot szerezheti meg.