Vágólapra másolva!
Pályafutása egyik legjobb mérkőzésén van túl Kevin Garnett, aki 32 ponttal és 21 lepattanóval vette ki részét csapata, a Minnesota 83-80-as, Sacramento elleni sikeréből. A Timberwolves ezzel 4-3-ra nyerte a főcsoport-elődöntőt, a péntektől már a Los Angeles Lakersszel küzdhet a Nyugati főcsoport bajnoki címéért. Edzőt váltott a Golden State Warriors: Eric Musselman utóda minden bizonnyal Mike Montgomery lesz.

Nyugati főcsoport, elődöntő, 7. mérkőzés:
Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 83-80 (22-16, 19-15, 21-29, 21-20)
ld.:
K. Garnett 32 (21 lep., 5 blokk), S. Cassell 23, L. Sprewell 14, W. Szczerbiak 10, illetve D. Christie 21, C. Webber 16, M. Bibby 15, B. Miller 11
a párharcot a Minnesota 4-3-ra nyerte

Akinek eddig kétségei voltak afelől, Kevin Garnett szupersztár, csak lapozza fel az amerikai lapokat, nézze meg a tengerentúli weboldalak kosárhíreit, s látni fogja: ódákat zengnek a Minnesota Timberwolves csillagáról. Az NBA Nyugati főcsoportjának elődöntője ugyanis a hetedik összecsapáshoz érkezett el, s Garnett mindent elkövetett, hogy ne a vendég Sacramento Kings kerüljön be a fináléba.

KG - aki a mérkőzés napján ünnepelte 28. születésnapját - összesen 32 pontot dobott, leszedett 21 lepattanót, mellesleg öt dobásblokkolást is feljegyeztek a neve mellé, ezzel a szuperteljesítménnyel a Timberwolves 83-80-ra verte a Sacramento Kings csapatát, s jutott be a konferenciafináléba.

A Minnesota ellenfele a Los Angeles Lakers lesz, a döntő első mérkőzésére pénteken a minneapolisi Target Centerben kerül sor.

Menesztette edzőjét, Eric Musselmant a Golden State Warriors együttese, amely a Stanford trénerét, Mike Montgomeryt szeretné megnyerni a folytatásra. Musselman az AP hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, két hete nem beszélt Chris Mullin aligazgatóval, így meglepte, hogy nem töltheti ki még egy évig szóló szerződését. A hírek szerint utóda, az 57 éves Montgomery már közölte jelenlegi munkahelyén, elfogadja az ajánlatot.