Vágólapra másolva!
Már csupán egy győzelem választja el a Tampa Bay Lightning jégkorongcsapatát attól, hogy bejusson az idei Stanley-kupa döntőjébe. A jégkorongcsapat az NHL Keleti főcsoportfináléjában ugyanis megnyerte az ötödik mérkőzést, így összesítésben 3-2-re vezet a Philadelphia Flyersszel szemben.

eredmény, Keleti főcsoport, döntő, 5. mérkőzés
Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)
gól:
Fedotyenko, Richards 2, Taylor, illetve Handzus, Greig
az állás: 3-2 a Lightning javára.

Ötödször is nekifeszült egymásnak a Tampa Bay Lightning és a Philadelphia Flyers jégkorongcsapata az NHL Keleti főcsoportjának döntőjében, s miután a hazaiak 4-2-re nyertek, összesítésben egy sikernyire vannak a konferenciaelsőségtől.

A mérkőzés két legjobbja a két (emberelőnyös) gólt is ütő Brad Richards, illetve 28 lövést védő Nyikolaj Habibulin kapus volt. A Tampa az első harmadban Ruszlan Fedotyenko révén szerzett vezetést, ezt toldotta meg Richards két találatával, ám 3-0-ról a vendégek még felálltak, s Handzus, valamint Graig találatával 3-2-re szépítettek.

Az utolsó 20 perc taktikai csatáját végül a Tampa nyerte, tizenöt másodperccel a lefújás előtt Tim Taylor üres kapuba találva állította be a 4-2-es végeredményt.

A hatodik mérkőzésre csütörtökön, Philadelphiában kerül sor, ahol a Flyers az idei playoffban 7-1-re áll. Amennyiben hetedik mérkőzés döntene, azt szombaton, Tampában játsszák.