Vágólapra másolva!
Egyenlített a Miami Heat együttese az alapszakasz-győztes Indiana ellen az NBA keleti főcsoport-elődöntőjének negyedik összecsapásán. Kezdhet mindent elölről a Sacramento és a Minnesota is, miután a Királyok a második hazai meccsük megnyerésével egalizálták a párharc állását.

A kosárlabda csapatjáték. Ezt a - néha elefeledettnek tetsző - tételt igazolta fényesen a Miami Heat az NBA legutóbbi játéknapján, hiszen Stan van Gundy mester mindössze hét játékosát vetette be a Pacers ellen, azonban a hétből hatan kétszámjegyű dobóteljesítményt nyújtottak, ráadásul Dwyane Wade kivételével ötven százalékos, vagy annál jobb hatékonysággal, ami egészen kimagasló teljesítmény.

A másik oldalon senki nem volt képes felnőni az O'Neal, Artest kettőshöz (a veterán Reggie Miller például három ponttal, és nulla százalékos mezőnymutatóval zárt), így - bár a mérkőzés szorosan alakult - gyakorlatilag sansztalan volt a vendégcsapat.

A floridai összecsapást egyébként valódi sztársereg tekintette meg, hiszen a lelátón többek között helyet foglalt az ex-világelső teniszező, Andy Roddick, a népszerű énekes Jon Secada, a színész David Caruso, valamint a korábbi NBA-játékos, a pályafutása során a Golden State, az Orlando, valamint a New Jersey együttesét is erősítő Rony Seikaly.

A nap másik összecsapásán győzelmi kényszer alatt lépett pályára a Minneapolisban megszerzett előnyét a harmadik összecsapáson krimibe illő körülmények között elvesztő Sacramento, és ezúttal nem is hibáztak a hazaiak.

A Kings részéről ezúttal Chris Webber, a cserepadról beszálló Brad Miller, valamint a társait jobbnál jobb labdákkal tömő karmester, Mike Bibby vitte a prímet, így az is belefért, hogy a szerb dobógép, az ezúttal halványabban teljesítő Peja Stojakovic mindössze nyolc pontig jusson 38 játékperce alatt.

A vendégek részéről - ki más? - az alapszakasz-MVP Kevin Garnett vitte a prímet, aki korlátlan úrnak bizonyult a palánkok alatt, ám ezúttal meglehetősen magára hagyottan küzdött a kaliforniai jegenyék között.

Most tehát minden párharc 2-2-re áll, ma folytatja a Lakers és Spurs, holnap pedig a New Jersey és Detroit, valamint a Sacramento és a Minnesota.

Keleti főcsoport, elődöntő, 4. mérkőzés:
Miami Heat - Indiana Pacers 100-88 (26-33, 27-23, 23-13, 24-19)
ld.:
Odom 22, Butler 21 (10 lepattanó), Wade 20, E. Jones 11, Alston 11, B. Grant 10, illetve J. O'Neal 37, Artest 28
az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-2

Nyugati főcsoport, elődöntő, 4. mérkőzés:
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 87-81 (21-15, 21-16, 17-26, 28-24)
ld.:
Webber 28, Miller 20, Bibby 15 (12 assziszt), illetve Garnett 19 (21 lepattanó), Cassell 15, Sprewell 13
az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-2