Vágólapra másolva!
Óriási lépést tett az NHL nagydöntője felé a Calgary Flames együttese, miután a Nyugati főcsoport alapszakasz-hatodikja második idegenbeli mérkőzését is megnyerte a San Jose Sharks vendégeként. A csapatok most átköltöznek Kanadába, ahol a Flames akár már vasárnap bebiztosíthatja döntőbe jutását.

Az első összecsapást a hirtelen halálban vesztette el az előzetesen esélyesebbnek tartott hazai csapat, így a második mérkőzés is nagy csatát ígért - és a papírformának megfelelően hazai győzelmet.

Arról, hogy ez ne így történjen, Marcus Nilson kezdte meg a gondoskodást, aki már a huszadik másodpercben bevette Nabokov kapuját. Ezt követően meglehetősen görcsösen próbált egyenlíteni a Sharks, a harmad derekán azonban újabb gólt kapott a hazai csapat, és a meccs kezdett kísértetiesen emlékeztetni az első összecsapásra (az első húsz percet követően akkor is 0-2 állt az eredményjelző táblán).

A hasonlóság egészen a 26. percig folytatódott - ekkor McCauley szépített -, ezután azonban már új forgatókönyv szerint folytatódott a csata.

Nem csak egyenlítenie nem sikerült a hazaiaknak, de a befejező játékrészben 44 másodperc alatt újabb két gólt kaptak, amivel végképp megválaszoltattak a vitás kérdések.

A két hálóőr közül ismét Kiprusoff bizonyult jobbnak: a kanadaiak finn légiósa a 18 kapujára tartó lövésből 17-et tett ártalmatlanná (ez 0,944 ezrelékes védési hatékonyság, ami kimondottan jónak számít), míg Nabokov húsz lövést követően négyszer is kénytelen volt maga mögé nyúlni (0,800).

Folytatás csütörtökön, immáron a Calgary pályaválasztásával.

Nyugati főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:
San Jose Sharks - Calgary Flames 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)
gól:
McCauley (25:26), illetve Nilson (0:20), Donovan (10:35), Nieminen (52:35), Iginla (53:19)

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Calgary javára