Vágólapra másolva!
Miikka Kiprusoff kapusparádéjának, Craig Conroy két góljának és Steve Montador "hirtelen halálban" ütött találatával meglepetésre idegenben nyert a Calgary Flames jégkorongcsapata, amely az NHL Nyugati főcsoportjának döntőjében 4-3-ra verte a San Jose Sharks együttesét.

Kétszer is vezetett az NHL Nyugati főcsoportjának döntőjében, mégis csak a hosszabbítás során tudta kiharcolni a végső sikert a Calgary Flames jégkorongcsapata. Krzysztof Oliwa és Craig Conroy találataival az együttes az első harmadban 2-0-s előnyre tett szert, ezt Mike Ricci, valamint Todd Harvey egalizálta a második 20 perc során.

A harmadik harmadban aztán előbb Conroy talált ismét a Sharks kapujába, majd bő három perccel a lefújás előtt Alex Koroljuk kiharcolta a hosszabbítást. Ott is majdnem 19 perc telt el, amikor Steve Montador beütötte a Calgary győztes gólját.

A mérkőzés másik hőse a vendégek finn kapusa, Miikka Kiprusoff volt, aki az első harmadban hibátlanul teljesített, s 18 lövést fogott, összességében pedig 49 hazai próbálkozást hárított.

A párharc következő mérkőzésére kedden, ismét San Joséban kerül sor.

eredmény, Nyugati főcsoport, döntő
San Jose Sharks - Calgary Flames 3-4 (0-2, 2-0, 1-1, 0-1)
gól:
Ricci, Harvey, Koroljuk, illetve Oliwa, Conroy 2, Montador
az állás: 1-0 a Flames javára.