Vágólapra másolva!
Az egyaránt huszonnyolc pontot szóró Chauncey Billups és Richard Hamilton vezérletével a Detroit másodszor is legyőzte otthonában a New Jerseyt, ezzel 2-0-ra vezet a Keleti főcsoport elődöntőjében.

A mérkőzés nem úgy indult, hogy a Pistons hívei örülhetnek majd, ugyanis az első félidő után 12 ponttal még a Nets állt jobban. Aztán a Detroit védekezése összeállt, és ennek eredményeként a harmadik negyedben zsinórban tíz dobást rontottak el a vendégek, amihez hét eladott labda is párosult, és ezzel egyből fordult a kocka. Az utolsó 10 percre már négypontos detroiti vezetéssel vonultak ki a csapatok, és mivel bámulatosan pontosan céloztak a hazaiak, így négy perc alatt tizenöt pontos előnyt halmoztak fel, ami ki is tartott a mérkőzés végéig.

A Pistonsban Billups és Hamilton remekelt, mindketten 28 ponttal terhelték meg a Nets kosarát, előbbi ráadásul az előkészítésben is jeleskedett, mert tizenháromszor hozta kihagyhatatlan helyzetbe a társakat. Larry Brown, a Detroit edzője szerint csapata ennél már nem tud jobban játszani, míg a másik oldalon az ezúttal halvány teljesítményt nyújtó Jason Kidd úgy látja, hogy kissé megtorpant a New Jersey, de mindent megtesznek, hogy kilábaljanak a hullámvölgyből. A harmadik mérkőzésre hétfő hajnalban kerül sor New Jerseyben.

Keleti főcsoport, elődöntő
Detroit Pistons - New Jersey Nets 95-80 (18-19, 16-27, 27-11, 34-23)
Legjobb dobók:
Billups 28, Hamilton 28, R. Wallace 15, illetve Martin 19, Jefferson 19, Rogers 11
Az állás: 2-0 a Detroit javára