Vágólapra másolva!
Főcsoportjának döntőjébe jutott a Philadelphia Flyers és a San Jose Sharks jégkorong-együttese is, miután egyaránt idegenben megnyerve hatodik mérkőzésüket 4-2-es összesítéssel múlták felül ellenfelüket. Keleten a Flyers Roenick hosszabbításban elért találatával 3-2-re verte a Torontót, míg nyugaton a San Jose 3-1-re győzött a Colorado ellen.

Pályafutása ötvenedik playoff-találatát érte el Jeremy Roenick, a Philadelphia Flyers csatára, aki a hosszabbításban megadásra kényszerítette Ed Belfour kapust, kiharcolva csapatának a 3-2-es győzelmet. Így meglepetésre az esélyesebb Toronto nem jutott fináléba, a helyet a Flyers 4-2-es összesítéssel bitorolta el.

A Philadelphia 14. alkalommal került konferenciadöntőbe, ellenfele a Tampa Bay Lightning lesz, amely az alapszakaszban négyből négyszer győzte le a Flyerst. A párharc első találkozójára május 8-án, szombaton kerül sor.

Bár az első és az utolsó harmad nem hozott gólt, a második húsz perc során három gólt is berámolt a San Jose Sharks együttese a Colorado kapujába, s miután saját ketrece előtt Jevgenyij Nabokov 28 lövést hárított, s egyszer kényszerült megadásra, a Cápák 3-1-re győztek, s 4-2-es összesítéssel jutottak a Nyugati főcsoport fináléjába. A San Jose vasárnap kezdi meg a döntőt, ellenfele a Calgary Flames lesz.

eredmények, Keleti főcsoport, elődöntő
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 2-3 (0-2, 0-0, 2-0, 0-1) - hosszabbítás után
gól:
Pilar, Sundin, illetve Somik, Roenick 2
A párharcot 4-2-re a Flyers nyerte.

Nyugati főcsoport, elődöntő
Colorado Avalanche - San Jose Sharks 1-3 (0-0, 1-3, 0-0)
gól:
Hejduk, illetve Damphousse, Goc, Cheechoo
A párharcot 4-2-re a Sharks nyerte.