Vágólapra másolva!
Újabb sikert eredményezett a Detroit kőkemény védekezése: a Pistons ezúttal az elmúlt két szezon nagydöntősét, a New Jerseyt tartotta hatvan pont alatt, és az így elért sima győzelemmel 1-0-s előnyhöz jutott a Keleti főcsoport elődöntőjében.

Sima győzelemmel indított a Detroit Pistons a Nets elleni keleti főcsoport-elődöntőben, hiszen Larry Brown csapata 22 pontos verést mért Jason Kiddékre, akik hét ponttal múlták alul idei mélypontjukat, és két pont híján beállították a Utah Jazz által 1998 óta tartott negatív playoffcsúcsot.

A New Jersey játékosai csak vergődtek a remek hazai védekezés által megvalósult szoros őrizetben, és pillanatig sem volt valós esélyük arra, hogy megszorítsák a házigazdákat, akik 27,1%-on tartották a vendégcsapat mezőnymunkáját. Csupán 19 akciógólt dobott a Nets, mindössze Kittles és Martin nyújtott viszonylag elfogadható teljesítményt (Jefferson például 1/12-t csinált mezőnyből, ami példátlan egy 49%-os karrierátlagú játékostól), ráadásul a cseresor sem tudott sokat hozzátenni a meccshez.

A két gárda 62 pontos első félidei összteljesítménye is rekord: a 63-as előzőt háromszor érték el az NBA-ben, legutóbb éppen a Nets - közösen a Spursszel, tavaly júniusban a nagydöntő harmadik meccsén (33-30 a San Antonio javára). Újabb sikerével a Pistons bosszút állt a tavalyi söprésért, megállította a Keleten 14 utószezon meccsen veretlen New Jerseyt, és lépésről lépésre közelebb kerül a nagy elődökhöz, a Dumars és Thomas által vezérelt, 1989-ben és 1990-ben bajnoki aranygyűrűt szerző Rossz Fiúkhoz.

Keleti főcsoport, elődöntő:
Detroit Pistons - New Jersey Nets 78-56 (18-14, 19-11, 20-14, 21-17)
ld.:
Prince 15 (10 lepattanó), Hamilton 15, B. Wallace 13 (11 lepattanó), illetve Kittles 15, Martin 11
A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0