Vágólapra másolva!
Nem szakadt meg a Keleti főcsoportban a Philadelphia-Toronto párharc jó sorozata, ismét a hazai együttes nyert az elődöntő ötödik összecsapásán, így a Flyers összesítésben 3-2-es előnyre tett szert. A vasárnapi NHL-összecsapáson Keith Primeau három, Michal Handzus pedig két találattal járult hozzá a 7-2-es diadalhoz.

eredmény, Keleti főcsoport, elődöntő
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 7-2 (3-1, 3-1, 1-0)
gól:
Primeau 3, Handzus 2, Radivojevic, Recchi, illetve Nieuwendyk, Roberts.
az állás: 3-2 a Flyers javára.

Két igazi hőst lehet kiemelni az NHL Keleti főcsoportjában vívott Philadelphia Fylers - Toronto Maple Leafs összecsapáson. Az elődöntő ötödik mérkőzésén a hazai gárda úgy nyert 7-2-re, hogy Keith Primeau három, Michal Handzus pedig két gólt is jegyzett, ezzel nem szakadt meg az a sorozat, hogy a hazai csapat hozza otthoni találkozóját.

A Flyers azért nem lehet maradéktalanul elégedett, mert sérülés miatt két játékosát is elveszítette: Robert Esche kapus helyét az első harmad után Sean Burke vette át, de kidőlt a védő Vlagyimir Malakov is. A Philadelphia utoljára nyolc éve ütött hét gólt playoff-meccsen, 1996. április 16-án a Tampa Bay ellen nyert 7-3-ra.

Amennyiben a Philadelphia kedden Torontóban is nyerni tud, konferenciadöntőt játszhat, az esetleges hetedik meccsre csütörtökön az Egyesült Államokbeli városban kerül sor.