Vágólapra másolva!
Újabb két továbbjutó kilétére derült fény az NBA legutóbbi játéknapján, a Detroit és Sacramento egyaránt 4-1-gyel búcsúztatta a Milwaukee és a Dallas csapatát.

A Detroit bár mindkét találkozót megnyerte a Milwaukee otthonában, nem akart még egyszer ellátogatni a Bradley Centerbe. Éppen ezért a rájászáscsúcsot jelentő 24 pontot szerző Tayshaun Prince vezérletével a Pistons nagyon megnyomta a harmadik negyedet, és az addigi ötpontos előny hamar tizenháromra hízott. Billups és Hamilton sem akart lemaradni Prince mögött, és ketten együtt 37 pontot pakoltak a közösbe. A Detroit a második körben a New Jersey Nets ellen lép pályára, így kiváló alkalom nyílik a tavalyi 4-0-ra elveszített főcsoportdöntő megbosszulására.

A Dallasnak, az egykori népszerű sorozattól eltérően ezúttal vége lett, miután a rájátszás eddigi legtöbb pontját hozó mérkőzésen a Sacramento negyedszer is legyőzte a texasiakat. A kosárzuhatag ellenére az utolsó 5 és fél percben a védekezés dominált, és mindössze nyolc pont esett. A Dallasnak a saját kezében volt a sorsa, miután az utolsó másodpercekben a Mavericks támadhatott, de Nowitzki hibázott, és ezzel nemcsak az ötödik meccs, de az egész sorozat elúszott. A német ugyan szabálytalanságot reklamált, mivel szerinte Stojakovic odaütött a dobás előtt, de véleménye süket fülekre talált, így a Királyok készülhetnek a Minnesota-Denver csata továbbjutója ellen.

Keleti főcsoport, negyeddöntő:
Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 91-77
Legjobb dobók: Prince 24, Billups 19, Hamilton 18, illetve Redd 22, Smith 16, Mason 14
Továbbjutott a Detroit 4-1-es összesítéssel.

Nyugati főcsoport, negyeddöntő:
Sacramento Kings - Dallas Mavericks 119-118
Ld.:
Bibby 36, Stojakovic 23, Miller 21, illetve Nowitzki 31, Nash 24
Továbbjutott a Sacramento 4-1-es összesítéssel.