Vágólapra másolva!
Megerősítette Keleti főcsoportbeli vezető helyét a Tampa Bay Lightning jégkorongcsapata, amely az NHL csütörtöki játéknapján 2-1-re verte a bajnok New Jersey Devilst. A második helyen álló Philadelphiába ugyan visszatért Jeremy Roenick, a Flyers ennek ellenére kikapott az Islanderstől. Nyugaton a Detroit áll az élen, a Tampához hasonlóan 101 pontot gyűjtve eddig: a Vörös Szárnyak legutóbb a Colorado Avalanche otthonában nyertek 3-1-re. A nap legtöbb gólját hozó mérkőzésén a Minnesota Wild idegenben ütötte ki 8-2-re a Chicago Blackhawkst.

Roberto Luongo az NHL-ben szereplő Florida Panthers kapusa a Carolina Hurricanes elleni idegenbeli mérkőzésen új rekordot állított fel, hiszen a 3-2-re elveszített találkozón 42-szer védett, és ezekkel együtt ebben a szezonban már 2219-szer hárított.

A korábbi csúcsot Felix Potvin tartotta, aki a Toronto Maple Leafs hálóőreként az 1996-1997-es idényben 2214 alkalommal állta útját az ellenfelek lövéseinek.

A játéknap legnagyobb rangadóját Tampában játszották, ahol a hazai pályán játszó Lightning az előző szezon bajnokát, a New Jersey Devils együttesét fogadta. A floridaiak győztes találatát Brad Richards ütötte, öt perccel a mérkőzés vége előtt, 2-1-re alakítva az eredményt. Érdekesség, hogy mindkét együttes a rendkívül vehemens támadójátékáról híres, ennek ellenére a két kapusnak összesen csak 33-szor kellett védenie.

A Minnesota Wild új klubcsúcsot állított fel azzal, hogy idegenben nyolc gólt ütött a Chicago Blackhawksnak. A korábbi rekord hét volt, január 7-én hazai pályán ugyancsak a Chicago ellen.

eredmények:
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 0-3
Carolina Hurricanes - Florida Panthers 3-2
Philadelphia Flyers - New York Islanders 2-4
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 2-1
Montreal Canadiens .- Ottawa Senators 0-4
New York Rangers - Nashville Predators 2-4
Colorado Avalanche - Detroit Red Wings 1-3
St. Louis Blues - Anaheim Mighty Ducks 3-2
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 2-8
San Jose Sharks - Calgary Flames 3-2.