Vágólapra másolva!
Tizenöt mérkőzés után ismét győzött a Phoenix Coyotes jégkorongcsapata, amely az NHL hétfői játéknapján, ha hosszabbításban is, de 3-2-re verte a Minnesota Wild csapatát. A győzelmet jelentő találatot Mike Comrie a hosszabbítás vége előtt 24 másodperccel ütötte. Los Angelesben győzött az Edmonton, míg a Dallas 4-0-ra páholta el a Calgaryt, a Stars kapusa, Marty Turco 29 lövést hárított, pályafutása során 21. alkalommal ért el shutoutot.

A legutóbbi játéknapon a Phoenix Coyotes hosszabbításban nyert a Minnesota Wild otthonában. A vendégek 15 mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatukat szakították meg. A február 24-én kinevezett új edző, Rick Bowness először győzött csapatával.

A Los Angeles Kings sztárja, Luc Robitaille megszerezte pályafutása 1370. pontját, így - megelőzve John Bucykot - minden idők legeredményesebb balszélsője lett az NHL-ben. A történelmi este azonban a kaliforniai együttes szempontjából nem sikerült fényesre, mert a találkozó a szintén a rájátszásért harcoló vendég Edmonton Oilers sikerével ért véget.

A legendás, hatszoros Stanley Kupa-győztes, All-Star válogatott Mark Messier két találkozón nem léphet jégre, mert botjával megszúrta a pittsburgh-i Martin Strbakot. A New York Rangers sztárja 44 444 dollárt (9,2 millió forint) veszített a szabálytalanság következtében.

Kétséges, hogy a nyakcsigolya-töréssel ápolt coloradói Steve Moore folytathatja-e jégkorongos pályafutását. A fiatal játékosnak a vancouveri Todd Bertuzzi okozott szándékos sérülést március 8-án. Az ámokfutót az idény végéig eltiltották, de Moore egészségi állapotától függ, hogy valójában milyen hosszú időre szól majd a büntetése.

Tizenkét nappal a brutális támadás után egy másik coloradói, a finn Ossi Vaananen szenvedett fejsérülést, amikor a torontói Wade Belak bottal megütötte. A renitenst most tiltották el nyolc mérkőzésre, a kényszerpihenő alatt 14 millió forintnak megfelelő összegtől esik el.

eredmények:
Minnesota Wild - Phoenix Coyotes 2-3 - hosszabbítás után
gól:
Chouinard, Schultz, illetve Cleary, Doan, Comrie

Calgary Flames - Dallas Stars 0-4
gól:
Corson 2, Arnott, Morrow

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 1-2
gól:
Stumpel, illetve Smyth, Pisani.