Vágólapra másolva!
A Boston Bruins - a Tampa Bay Lightning és Philadelphia Flyers után harmadik csapatként - bejutott az NHL rájátszásába, miután a legutóbbi játéknapon idegenben legyőzte a Toronto Maple Leafst. Az Keleti főcsoport rangadóját Travis Green döntötte el, aki kétszer is betalált egykori csapata, a Maple Leafs hálójába.

A találkozót az egy nappal korábban a Buffalo Sabres ellen 2-5-ről fordító Toronto kezdte jobban, amely Joe Nieuwendyk góljával 1-0-ra nyerte az első harmadot. A folytatásban azonban a hazaiak már nem tudtak betalálni a Bruins remekül védő fiatal kapusának, Andrew Raycroftnak a kapujába, míg Green a második 20 percben egyenlített, majd a záró játékrész 14. percében a győztes találatot is megszerezte.

A rájátszásért folytatott küzdelem szempontjából nagyon fontos győzelmet gyűjtött be a St. Louis Blues, amely a Los Angeles Kings csarnokában tudott nyerni 5-3-ra, elsősorban a Chris Osgood 31 védésének köszönhetően.

A Blues ezzel a Nashville Predatorsszal holtversenyben a Nyugati főcsoport hetedik helyén áll 80 ponttal, mindösszel eggyel megelőzve a jelenleg kilencedik, s így jelen állás szerint a
rájátszásról lemaradó Kingst.

Eredmények:
Tampa Bay Lightning - New York Islanders 1-3
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 1-2
Montreal Canadiens - Colorado Avalanche 4-2
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 4-1
Detroit Red Wings - Calgary Flames 1-4
Minnesota Wild - Ottawa Senators 5-2
Dallas Stars -San Jose Sharks 3-3
Edmonton Oilers - Columbus Blues Jackets 3-2
Phoenix Coyotes - Anaheim Mighty Ducks 2-3 - hosszabbítás után
Vancouvers Canucks - Nashville Predators 2-2
Los Angeles Kings - St. Louis Blues 3-5