Vágólapra másolva!
Egy nappal azután, hogy Atlantában egypontos vereséget szenvedett, Houstonban ismét nyerni tudott a Los Angeles Lakers kosárlabdacsapata. Az NBA szerdai játéknapján az élcsapatok közül a Minnesota Timberwolves otthon, az Indiana Pacers idegenben győzött, s kicsit szűken ugyan, de diadalt aratott a bajnok San Antonio Spurs is.

A vártnál sokkal magabiztosabban győzött hazai pályán a Minnesota Timberwolves a Dallas Mavericks ellen az NBA szerdai rangadóján. A nyugati nagycsapatok mérkőzésén az irányítója, Steve Nash nélkül felálló Mavericks a valóságos pontzuhatagot hozó első félidőben még jól tartotta magát, s csupán 5 pontos hátránnyal (67-62) vonulhatott pihenőre. A fordulás után a Timberwolves azonban tartotta remek dobóformáját, míg a vendég együttes egyre pontatlanabbul célzott, így a harmadik negyed végére, amelyet 30-14-re nyertek a hazaiak, el is dőlt a találkozó.

A végén 24 ponttal győzött a Minnesota, amelyben ezúttal is Kevin Garnett volt a legjobb (28 pont/19 lepattanó). A két csapat közötti különbséget jól mutatja, hogy míg a hazaiaknál Troy Hudson (22) és Latrrell Sprewell (20) is elérte a 20 pontos határt, addig a Dallasban ez senkinek sem sikerült.

Houstonban a hazai szurkolók három negyeden keresztül érezhették úgy, hogy csapatuk, a Rockets a mostani szezonban immár harmadszor is legyőzi a Los Angeles Lakerst, ám a Kobe Bryantet ismét a soraiban tudó vendégek másként gondolták, s 11 pontos hátrányt ledolgozva megnyerték a meccset.

A mérkőzés a két center, a houstoni Jao Ming (Yao Ming) (33 pont/8 lepattanó) és a lakerses Shaquille O'Neal (28 pont/7 lepattanó/5 blokk) külön csatáját is hozta, ám mégsem ők, hanem az egy nappal korábbi Atlanta Hawks elleni meccsről bírósági ügye miatt hiányzó Bryant (18 pont/13 gólpassz) lett a kulcsfigura: a 25 éves bedobó az utolsó percben egy szép tempóval biztosította be együttese sikerét.

Isiah Thomas szakmai igazgató egy igazi legendával erősítette meg csapata, a New York Knicks szakmai stábját, miután játékosmegfigyelőnek szerződtette Kareem-Abdul Jabbart. A megállapodás pontos részleteit még nem dolgozták ki, így a játékosként a Los Angeles Lakers csapatával öt, a Milwaukee Bucksszal pedig egy bajnoki címet szerzett Jabbar egyelőre csak egy mérkőzésre, a magyar idő szerint csütörtök hajnalban játszott Los Angeles Clippers - Indiana Pacers (94-101) találkozóra kapott hivatalos felkérést.

A liga történetének legtöbb pontot (38 387) gyűjtő kosarasa játékos pályafutását követően csupán egyszer dolgozott profi csapatnál: a Los Angeles Clippersnél volt rövid ideig másodedző az 1999-2000-es szezonban.

eredmények:
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 112-80
Orlando Magic - Milwaukee Bucks 97-105
Washington Wizards - Toronto Raptors 84-70
New York Knicks - Philadelphia 76ers 88-77
New Orleans Hornets - Chicago Bulls 100-97
Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 121-97
San Antonio Spurs - Seattle Supersonics 88-84
Houston Rockets - Los Angeles Lakers 93-96
Phoenix Suns - New Jersey Nets 87-74
Portland TrailBlazers - Memphis Grizzlies 88-97
Los Angeles Clippers - Indiana Pacers 94-101.