Vágólapra másolva!
Kanadai sikernapon vannak túl az NHL hokisai: a keddi nyolc mérkőzésen ugyanis a kanadaiak közül egyedül a Calgary Flames gárdája kapott ki Los Angelesben 4-1-re, a másik három együttes (Toronto Maple Leafs, Ottawa Senators, Montreal Canadiens) viszont remekelt.

Hazai pályán nyert a Keleti főcsoport listavezetője, a Toronto, amely a New York Islanderst intézte el Mikael Renberg és Gary Roberts találataival. A kapuban Ed Belfour hibátlanul védett, 25 lövést hárított és a szezonban ötödször ért el shutout-ot. Szomorú sérülés is történt, a hazaiak játékosa, Darcy Tucker szemsérülést szenvedett, amelyet Jason Blake magas bottal való játékkal okozott neki, s már nem is tudott visszatérni a jégre.

Idegenben, a Carolina Hurricanes otthonában nyert 3-1-re az Ottawa Senators, ezzel feljött Keleten a második helyre. Marian Hossa és Daniel Alfredsson már az első harmadban betalált, Shaun Van Allen a végén az üres kapuba továbbította a Szenátorok harmadik találatát. Az Ottawa 11 mérkőzés óta nem kapott ki a Hurricanestól.

A főcsoport-harmadik Philadelphia nem szaporította pontjainak számát, a Flyers ugyanis ismét otthon bukott, ezúttal a Montreal Canadiens verte 4-1-re. A kanadaiak kapusa, Jose Theodore 22 bravúrt hajtott végre, Richard Zednik kétszer is betalált emberelőnyből, a másik két gólt Jan Bulis, illetve Michael Ryder ütötte. A Canadiens december 27-e óta négy meccset nyert, s mindössze egyszer kapott ki.

Eredmények:
Carolina Hurricanes - Ottawa Senators 1-3
New York Rangers - Boston Bruins 1-4
Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 1-4
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 0-3
Toronto Maple Leafs - New York Islanders 2-0
Atlanta Thrashers - Buffalo Sabres 4-1
Edmonton Oilers - Dallas Stars 3-0
Los Angeles Kings - Calgary Flames 4-1