Vágólapra másolva!
Mivel sem Chris Mason, sem Roman Cechmanek eszén nem tudtak túljárni a csatárok, gólnélküli döntetlennel ért véget a Nashville Predators-Los Angeles Kings jégkorongmérkőzés az NHL keddi játéknapján. A Philadelphia ezúttal Buffalóban kapott ki súlyosan, míg a bajnok New Jersey Devilst otthonában nullázta le az Ottava.

Egészen ritka eredmény született az NHL keddi játéknapján: a Nashville Predators és a Los Angeles Kings jégkorongcsapata 0-0-s döntetlent ért el egymással. A Ragadozók kapujában Chris Mason 33 védést mutatott be, ezzel pályafutása első shutoutját könyvelhette el, míg kollégája, Roman Cechmanek 29 bravúrral járult hozzá a pontszerzéshez.

"Normális esetben meg kellett volna nyernünk a mérkőzést, de a másik végen Roman Cechmanek egészen kiválóan védett" - nyilatkozta Mason. A Predators franchise-történelme során másodszor ért el gólnélküli döntetlen, az eddigi egyetlen példa a 2001. március 21-i, Minnesota elleni meccs volt.

A második harmad közepétől már saját közönsége is tüntetett a New Jersey Devils ellen, a bajnok ugyanis hazai pályán csapnivaló produkcióval rukkolt elő, s nagyon sima, 4-0-s vereséget szenvedett az Ottawa Senatorstól. A kanadai együttesben Marian Hossa két, Bryan Smolinski és Josh Langfeld egy-egy gólt szerzett, míg a gólpasszokon Radek Bonk és Martin Havlat osztozott meg testvériesen. A kapuban Patrick Lalime 26 védést mutatott be, ezzel idei harmadik, karrierje 31. shutoutját ért el.

eredmények:
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 6-2
New York Rangers - New York Islanders 4-1
Montreal Canadiens - St. Loius Blues 5-2
New Jersey Devils - Ottawa Senators 0-4
Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 1-3
Toronto Maple Leafs - Calgary Flames 4-1
Nashville Predators - Los Angeles Kings 0-0 - hosszabbítás után
Edmonton Oilers - Florida Panthers 4-2
Colorado Avalanche - Anaheim Mighty Ducks 3-1
Phoenix Coyotes - Vancouver Canucks 1-4
San Jose Sharks - Dallas Stars 0-3.