Vágólapra másolva!
Szinte hihetetlen, de hazai pályán 7-1-es vereséget szenvedett az NHL legjobb mérlegével rendelkező Toronto Maple Leafs a liga csütörtöki játéknapján. A kanadaiak a szomszédvártól, az Ottawa Senatorstól kaptak ki, ennek ellenére 23-9-8-3-as mérleggel és 57 ponttal továbbra is vezetik a bajnokságot - társbérletben a Detroit Red Wings együttesével.

A Szenátorok legjobbja Bryan Smolinski volt, a csatár egy gólt és két gólpasszt jegyzett, mindet az 5-0-s eredménnyel záruló első húsz perc során. Emellett még Wade Redden kétszer, Chris Neil, Radek Bonk, Martin Havlat, illetve Jason Spezza vette be Trecvor Kidd kapuját.

Az Ottawa zsinórban szerzett hatodik győzelmét megkönnyítette, hogy a hazaiak hét kulcsjátékosa is hiányzott, így többek között nem léphetett jégre a csapatkapitány Mats Sundin, a kapus Ed Belfour, illetve Alekszander Mogilnij, Owen Nolan és Tomas Kaberle sem.

Érdekesség, hogy Sundinnak eltiltás miatt kellett kihagyni a mérkőzést, szerdán ugyanis törött botját a nézők közé hajította. A mostani találkozón az ottawai Daniel Alfredsson ismételte meg ezt a mutatványt, így ő is számíthat egy kis kényszerpihenőre.

Eredmények:
Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 3-1
Carolina Hurricanes - New York Rangers 3-2
New York Islanders - Edmonton Oilers 3-2
Philadelphia Flyers - Florida Panthers 3-4 - hosszabbítás után
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 1-4
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 1-7
Nashville Predatoras - Colorado Avalance 4-3 - hosszabbítás után
Chicago Blackhawks - Calgary Flames 3-1
Dallas Mavericks - atlanta Hawks 2-1
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 1-3
San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets 2-3 - hosszabbítás után.

[origo]