Vágólapra másolva!
Kevin Garnett élete legjobb szezonját éli. 24,5 pont, 14 lepattanó, 5,2 gólpassz, 2,4 blokk - szinte mindenben jobb, mint bármikor eddig, pedig évek óta a legjobbak egyike. Vezeti is a hatékonysági listát. De mindez semmi LeBron Jameshez képest, akihez hasonló teljesítményt soha NBA-újonc még nem produkált, Michael Jordan és Magic Johnson sem.

December legjobbjának Keleten Jermaine O'Nealt (Indiana Pacers), Nyugaton Kevin Garnettet (Minnesota Timberwolves) választották. O'Neal 11 pont-lepattanós dupladuplát jegyzett a Pacers 9-7-es győzelmi mérleggel zárt hónapja során, átlagban 21,2 pontot és 10,3 pattanót regisztrálva, ő az egyetlen játékos a Keleti főcsoportban húsz fölötti pont- és tíz fölötti lepattanóátlaggal. Mint ahogy az egész Nyugat, Garnett is jobb picikét: 26,4 pont, 13,2 pattanó, 5,8 gólpassz, 2,54 blokk áll a neve mellett a decemberi összesítésben, és a Timberwolves is előrébb tart, 11-2-es mérlegük a legjobb decembert jelenti a franchise történetében. A tabellán egyébként az Indiana áll előrébb: 26-10-zel a liga második legjobbja, míg Garnették az ötödikek (21-11).

A legjobb hónapot Keleten a New Jersey Nets zárta 10-5-tel, ezért Byron Scott kapta a hónap edzője díjat, míg a nyugatiak (és a teljes liga) decemberi bajnoka a San Antonio Spurs (13-2) és Gregg Popovich lett. Scott és Popovich csapatai vívták a 2003-as nagydöntőt.

Az újoncok között a második hónpban is LeBron James (Cleveland Cavaliers) és Carmelo Anthony (Denver Nuggets) végzett az élen. Anthony, a draft 3. választottja 18,4 ponttal és 6,2 lepattanóval egyaránt második az elsőévesek között, a Nuggets játékosai közül azonban a legjobb, így a decemberi 9-7-es győzelmi mérleg nagyban neki köszönhető.

A draftelső James viszont más kategória. Összesen két játékos van a ligában, aki meccsenként legalább húsz pontot és hat-hat lapattanót és asszisztot jegyez, és ő az egyik. (A másik a Boston Celtics szupersztárja, Paul Pierce.) A Cavaliers legutóbbi tíz meccsén 27,7 pont az átlaga, ötször dobott harmincnál többet.