Vágólapra másolva!
Mind a keleti listavezető Toronto Maple Leafs, mind a Nyugati főcsoport legjobbja, a Detroit Red Wings kiütéses győzelmet aratott az NHL hétfői játéknapján. A kanadai együttes Pittsburghben győzött 5-0-ra, a Vörös Szárnyak otthon adtak alapos, 6-0-s leckét a nashville-i Ragadozóknak.

Három kapus is hibátlan teljesítménnyel rukkolt elő az NHL legutóbbi játéknapján. Jamie McLennan, a Calgary Flames hálóőre 36 lövést védett a New York Rangers otthonában, s a kanadai klub 5-0-ra nyert. Andrew Ference és Jarome Iginla egyaránt három pontot gyűjtött.

A torontói Trevor Kiddnek elegendő volt 25 kísérletet hatástalanítania, hogy a Maple Leafs ugyancsak 5-0-ra győzzön a Pittsburgh Penguins jegén. A kapus utoljára 2001 novemberében nem kapott gólt egy találkozón.

A Detroit Red Wingsben Curtis Joseph 26-szor avatott közbe sikerrel, míg csapata fél tucatot lőtt a vendég Nashville Predators hálójába. Az olimpiai bajnok kapus pályafutása 43. hibátlan fellépésén van túl.

A többi négy összecsapás szoros csatát hozott. A címvédő New Jersey Devils a cseh Patrik Elias hosszabbításos góljával nyert az Edmonton Oilers ellen, míg a San Jose Sharks csatára, Patrick Marleau 38,6 másodperccel a lefújás előtt szerezte meg a győztes gólt Vancouverben. A vendégeknél hiányzott az elsőszámú kapus, a kazah-orosz Jevgenyij Nabokov, aki egyik barátjának temetésére utazott el.

eredmények:
New York Rangers - Calgary Flames 0-5
Detroit Red Wings - Nashville Predators 6-0
New Jersey Devils - Edmonton Oilers 3-2 - hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs 0-5
St. Louis Blues - Minnesota Wild 1-1 - hosszabbítás után
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 1-2
Anaheim Mighty Ducks - Dallas Stars 2-2 - hosszabbítás után.