Vágólapra másolva!
Napra pontosan 11 éve fordult elő a Buffalo Sabres csapatával, hogy két játékosa is mesterhármast ütött az NHL-ben. Szilveszter estéjén a szlovák Miroslav Satan pályafutása ötödik, az orosz Makszim Afinogenov pedig első triplájával rukkolt elő a vendég Washington Capitals elleni 7-1-es siker alkalmával. A két légiós mellett Andrew Peters élete első NHL-gólját szerezte.

A Buffalóban utoljára 1992. december 31-én volt két mesterhármas: akkor az orosz Alekszandr Mogilnij és Jurij Hmilev remekelt a New York Rangers ellen.

Jól megy a New York Islandersnek, amely sorozatban hatodik sikerét aratta. Most a Keleti főcsoportban sereghajtó Pittsburgh Penguins volt az áldozat (6-1), Jason Blake két-két gólt és gólpasszt jegyzett.

A San Jose Sharks is belelendült, hiszen az utóbbi hat mérkőzésén 11 pontot gyűjtött. A mezőny utolsó helyén álló Columbus Blue Jackets ezúttal gólt sem tudott ütni a kazah származású, már orosz állampolgár Jevgenyij Nabokovnak, aki idénybeli 4., NHL-es karrierje 21. hibátlan találkozóján van túl.

Ozolins 10 hétig nem játszhat
Rosszul végződött az óév Szandisz Ozolinsnak, az Anaheim játékosának. A fehérorosz hátvéd a december 19-i, Colorado elleni mérkőzésen vállsérülést szenvedett, és kiderült, hogy meg kell műteni, így legalább tíz hétig nem léphet pályára. Az előző idényben döntős gárda meghatározó hokisa a mostani szezonban 28 mérkőzésen 14 pontot (4 gól, 10 gólpassz) gyűjtött.


Eredmények:
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 1-6
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 2-2
Buffalo Sabres - Washington Capitals 7-1
Detroit Red Wings - Atlanta Thrashers 6-5, hosszabbítás után
Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 0-1
Carolina Hurricanes - Anaheim Mighty Ducks 1-3
Calgary Flames - Colorado Avalanche 1-2
Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks 3-4, h.u.
Dallas Stars - Montreal Canadiens 1-1
Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 4-0