Vágólapra másolva!
Az NHL pénteki játéknapjának két mérkőzése közül Phoenixben esett több gól, a vendég Vancouver Canucks 4-1-re elpáholta a helyi Prérifarkasokat. A Washington Capitals tíz forduló alatt második sikerét könyvelhette el, az áldozat az Atlanta Thrashers volt.

Tizedik összecsapásán második győzelmét szerezte meg a Washington Capitals jégkorongcsapata, az NHL pénteki játéknapján hazai pályán az Atlanta Thrashers ellen nyert a gárda 2-1-re. A végeredmény már az első harmadban kialakult: öt és fél perc elteltével ugyan a vendégek szereztek vezetést Slava Kozlov emberelőnyös találatával, de Matt Pettinger egyenlítését követően a harmad vége előtt 30 másodperccel Aleksander Szjomin találata a győzelmet eredményezte. A fiatal orosz csatár a 2002-es draft tizenkilencedik játékosaként kelt el, s NHL-pályafutása első gólját szerezte.

A nap másik mérkőzésén a Vancouver Canucks a Phoenix Coyotes együttesét hagyta helyben, a 4-1-es sikerből Trevor Linden, Jiri Slegr, Brendan Morrison és Markus Näslund egy-egy góllal vette ki részét. A kapuban Dan Cloutier 23 lövést hárított, a korong csupán egy alkalommal, a 22. perc elején Ladislav Nagy révén jutott el a hálóig. Érdekesség, hogy a Vancouver idei 11 mérkőzésén mindig megszerezte a vezetést, ha hétfőn a Detroit ellen is így tesznek játékosai, akkor beállítják a Philadelphia Flyers 1985-86-os szezonban felállított csúcsát, amely az örökranglista második helyéhez elegendő. A listavezető a Montreal Canadiens, amely 1959-60-ban, sorozatban 18 mérkőzésen képes volt az első gól megszerzésére.

Eldőlt Marian Gaborik sorsa is, a jobbszélső három évre szóló, 10 millió dolláros szerződést kötött ismét a Minnesota Wild gárdájával. "Játszani akartam, ez volt számomra a legfontosabb dolog. Nagyon örülök, hogy visszatérhetek" - nyilatkozta az időközben Szlovákiába hazautazó játékos.

eredmények:
Washington Capitals - Atlanta Thrashers 2-1
Phoenix Coyotes - Vancouver Canucks 1-4.