Vágólapra másolva!
Kerek jubileumot ünnepelt Miroslav Satan, az NHL-ben szereplő Buffalo Sabres szlovák jégkorong-játékosa. A csatár a Toronto ellen kétszázadik gólját szerezte, ezzel segítve 5-3-as sikerhez csapatát. Még veretlen, de már nem százszázalékos a Tampa Bay Lightning, amely zsinórban aratott hat győzelme után "csupán" döntetlent ért el a San Jose Sharks ellen.

Kikapott a Boston Bruins jégkorongcsapata az NHL legutóbbi, csütörtöki játéknapján, miután az északkeleti divízió listavezetőjeként nem bírt a Montreal Canadienssel. Pedig a kanadai együttes sem csúcsformájáról híresült el, a gárda ugyanis szombat óta, 199 perc és 25 másodpercen keresztül maradt gólképtelen. A mostani egyetlen találatot Joe Juneau a hosszabbítás második percében ütötte. A kapuban Jose Theodore 21 lövést hárított, s a szezon során harmadik shutoutját könyvelhette el.

Egy gólocska esett a Chicago Blackhawks - Pittsburgh Penguins meccsen is, ezt a vendégek újonc balszélsője, Konsztantyin Kolsztov ütötte. Remekelt a fiatal kapus, Marc-Andre Fleury is, aki a Pingvinek ketrece előtt 20 lövést fogott, s NHL-pályafutása első kapott gól nélküli találkozóján szerepelt.

Még mindig veretlen, de már nem százszázalékos a Tampa Bay Lightning, amely hat nyertes meccs után ezúttal csupán döntetlent ért el hazai pályán a San Jose Sharks ellen. A 2-2-es eredménnyel zárult összecsapáson Dave Andreychuk mentette pontot a Tampának, amely nem tudta zsinórban hét sikerrel kezdeni a szezont. Ebben a kategóriában az abszolút csúcstartó a Toronto Maple Leafs, amely az 1993-94-ben 10 győztes találkozóval nyitott, megdöntve saját, még 1934-ben felállított nyolc sikeres rekordját.

A Toronto most nem remekelt, Buffalóban 5-3-as vereséget szenvedett, a találkozón a hazaiak szlovák csatára, Miroslav Satan NHL-pályafutása 200. gólját ünnepelhette.

eredmények:
Boston Bruins - Montreal Canadiens 0-1 - hosszabbítás után
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 5-3
New York Rangers - Carolina Hurricanes 4-1
Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks 2-2
Ottawa Senators - Florida Panthers 2-3
Minnesota Wild - Atlanta Thrashers 3-2
Nashville Predators - Detroit Red Wings 5-3
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 3-2
Chicago Blackhawks - Pittsburgh Penguins 0-1
Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets 4-3 - hosszabbítás után
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 1-3.