Vágólapra másolva!
A címvédő San Antonio Spurs ismét kikapott a kedden NBA előidényében, így felemás mérleggel, négy-négy győzelemmel és vereséggel zárta a felkészülést. A rajt előtti utolsó játéknap legérdekesebb eseményét mégsem a texasi  együttes fiaskója jelentette, hanem az, hogy Pat Riley, a Miami Heat legendás vezetőedzője lemondott posztjáról.

Az 58 éves szakember azzal indokolta döntését, hogy úgy érzi: a csapat összeszokott az előszezon alatt, és most már nélküle is eredményes tud lenni. "Az elmúlt három évben most először érzem azt, hogy minden rendben, így eljött az idő, hogy távozzak" - hangzott Riley kissé furcsa nyilatkozata.

A tréner - aki továbbra is a Heat elnöke marad - a NBA egyik legeredményesebb edzője, pályafutása során összesen 1110 győzelmet aratott csapataival, a Los Angeles Lakersszel, a New York Knicksszel és a Miamival. A nyolcvanas években négy bajnokságot nyert a Lakers irányítójaként, 1990-ben, 1993-ban és 1997-ben az NBA legjobb edzőjének választották. Utódja eddigi segítője, Stan Van Gundy lesz.

Eredmények, előidény:
Boston Celtics - New Jersey Nets 86-82
Atlanta Hawks - Washington Wizards 89-85
San Antonio Spurs - Houston Rockets 63-84
Orlando Magic - Utah Jazz 84-93
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 86-96
Denver Nuggets - Indiana Pacers 109-92
Phoenix Suns - Portland TrailBlazers 92-95
Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 97-89
Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 87-93